Officieel: Arda Turan naar Başakşehir

Turks.nl Redactie

Het is dan eindelijk officieel. Arda Turan keert na 6,5 jaar terug naar Turkije om te voetballen voor Medipol Başakşehir, de huidige koploper in de Turkse Süper Lig.

Na lang onderhandelen zijn alle partijen akkoord met een transfer van Arda Turan van FC Barcelona naar Başakşehir. De club uit Istanbul deelde een uitspraak van de clubvoorzitter via Twitter: ‘@ArdaTuran keert vandaag, met zijn oranje tenue, terug naar zijn land. Dit is niet alleen de transfer van Başakşehir, maar van heel Turkije.’ 

De club deelde via Twitter zelfs een zoekwoordpuzzel ter ere van de komst van Arda Turan.

FC Barcelona bevestigde via Twitter dat Arda Turan voor 2,5 jaar op leenbasis vertrekt naar Başakşehir.

Een verklaring van Arda Turan zelf op social media is vooralsnog niet verschenen, maar wel een foto van hem in het tenue van de club.

Arda Turan

Turan is de duurste Turkse voetballer ooit. In 2015 maakte hij de overstap van Atlético Madrid naar FC Barcelona, die 41 miljoen euro betaalde voor hem. Daarmee werd Turan de duurste Turkse voetballer ooit en de vierde duurste aankoop ooit van FC Barcelona. Turan kon echter nooit een vaste positie krijgen binnen het elftal. Al jaren wordt gespeculeerd dat hij zal vertrekken en is hij in verband gebracht met meerdere clubs, maar hij zit nog altijd in Barcelona.

Başakşehir

Momenteel staat Başakşehir uit Istanbul aan kop in de Turkse voetbalcompetitie. De club wist zich na degradatie in 2013 terug te werken naar het hoogste niveau door kampioen te worden in de tweede league en is sindsdien niet meer weg te denken uit de top 5.

Het eerste seizoen dat de club terugkeerde naar de eerste league werden ze vierde, net als het seizoen daarna. Vorig jaar wist de club zelfs tweede te worden. Dit seizoen strijdt de club weer om het kampioenschap. Başakşehir is eigendom van het Turkse ministerie van Jeugd en Sport.

De club won gisteren een oefenwedstrijd met 4-0 tegen ADO Den Haag, die in Turkije is vanwege een trainingskamp.