Officieel: Burak Yılmaz keert na 12 jaar terug bij Beşiktaş

Turks.nl Redactie

Burak Yılmaz is terug bij Beşiktaş. Hij komt over van Trabzonspor en heeft een 2,5-jarig contract met optie tot een jaar verlenging getekend.

De Turkse spits had problemen met het bestuur van Trabzonspor, waardoor al duidelijk was dat zijn vertrek aanstaande was. Naar waar was echter nog niet duidelijk. Enkele dagen eerder meldde vader Yılmaz al aan Turkse media dat er een akkoord was bereikt met Beşiktaş.

Trabzonspor krijgt 950 duizend euro voor de transfer. De 33-jarige aanvaller gaat omgerekend ongeveer 2,5 miljoen euro per jaar verdienen.

Dit is de tweede termijn van Burak Yılmaz bij Beşiktaş. Eerder speelde hij bij de club tussen 2006 en 2008. In 2006 won hij de Turkse Super Cup en in 2007 de Turkse beker met zijn club.

Burak Yılmaz werd in 2012 topscorer met Trabzonspor en scoorde daarbij 33 goals. Het jaar daarop werd hij opnieuw topscorer. Toen speelde hij echter bij Galatasaray en scoorde ‘slechts’ 24 doelpunten. Dit jaar scoorde de voetballer maar 5 doelpunten in de eerste seizoenshelft met Trabzonspor.