Özil: geen spijt van foto met Erdoğan

AvatarTurks.nl Redactie

Mesut Özil heeft geen spijt van zijn ontmoeting met Erdogan. Dat laat hij weten in een verklaring.

In mei ging Özil samen met Ilkay Gündoğan op de foto met de Turkse president. Erdogan was in Engeland voor een staatsbezoek.

Özil kreeg felle kritiek in Duitsland. Veel vonden zelfs dat hij niet mee mocht naar het WK in Rusland. Uiteindelijk gingen beide spelers gewoon mee.

In een verklaring laat Özil weten dat hij zich niet distantieert van de foto’s. Gündogan deed dat wel. “Ik zou de foto weer genomen hebben,” is zijn reactie.

“Ik weet dat dit misschien moeilijk te begrijpen is, omdat in veel culturen de rol van politieke leider onmogelijk los kan staan van de persoon. Maar in dit geval ligt het anders. Wat de uitkomst van de verkiezing ook was geweest, of van de verkiezing daarvoor, ik zou de foto hebben genomen”, laat Özil weten in een reactie op Twitter.

Verder laat hij weten trots te zijn op zijn Turkse afkomst. “Ik heb twee harten, een Duitse en een Turkse. Mijn moeder heeft mij geleerd om nooit te vergeten waar ik vandaan kom.”

“Het gaat mij niet om wie de president is. Het gaat er om dat hij de president is. Een ontmoeting weigeren, zou betekenen dat ik mijn herkomst niet meer respecteer.”

De volledige verklaring:

 

  • -->
    -->