Semih Şentürk beëindigt voetbalcarrière

AvatarTurks.nl Redactie

De legendarische voetballer Semih Şentürk heeft bekendgemaakt op 35-jarige leeftijd te zullen stoppen met professioneel voetbal.

Şentürk begon met voetballen in 1999 bij Fenerbahçe. Hij speelde als laatst bij Eskişehirspor, dat uitkomt in het op een na hoogste niveau in Turkije. Op social media liet de voetballer weten ermee te stoppen.

De voetballer werd vijfmaal landskampioen met Fenerbahçe en won tweemaal de Turkse beker en eenmaal de Turkse beker met zijn club.

Hij werd een nationale held in 2008 tijdens het Europees Kampioenschap, waar hij telkens in de laatste minuten het spel in mocht van trainer Fatih Terim. Hij scoorde bij de comeback tegen Zwitserland in de groepsfase en maakte in de laatste seconden van de kwartfinale de gelijkmaker tegen Kroatië. In de daarop volgende penaltyreeks wist Turkije de Kroaten te verslaan en vorderden naar de halve finale.

In de halve finale tegen Duitsland scoorde Semih (alweer) vier minuten voor de eindfluit de gelijkmaker, maar dit keer wisten de Duitsers in de blessuretijd Turkije alsnog uit het toernooi te knokken.

In het seizoen 2007/2008 werd hij topscorer van Turkije met 17 goals.

  • -->
    -->