Sneijder: “Niet leuk om zo te vertrekken”

Turks.nl Redactie

Wesley Sneijder gaf een kort interview bij een luchthaven in Istanbul, kort voor zijn vertrek uit Turkije richting Amsterdam.

Gisteren werd bekend dat het contract tussen Galatasaray en de Nederlandse voetballer was ontbonden. Vandaag vertrok Sneijder na 4,5 jaar trouwe dienst uit het Turkije.

“Natuurlijk ben ik verdrietig. Als je op zo’n manier moet vertrekken, dan is dat niet leuk. Ik heb vertrouwen in mijn kwaliteiten, maar de trainer heeft zijn keuze gemaakt. Hij heeft ervoor gekozen om niet met mij te werken. Als een coach niet met je wil werken, dan moet je op zoek naar wat anders”, aldus Sneijder.

“Ik heb nog geen verdere plannen”, gaat hij verder. “Ik ga naar Amsterdam en vanaf daar zie ik wel wat ik ga doen. Ik heb in ieder geval vertrouwen in mijn kwaliteiten en weet zeker dat er iets op mijn pad komt. Ik heb nog geen club, nee. Ik heb veel prachtige momenten meegemaakt bij Galatasaray en over het geheel bezien ben ik erg blij dat ik de kans heb aangegrepen om naar Galatasaray te komen”, sluit de cultheld af.

Het interview (in het Turks).

https://youtu.be/JX_VoJcHD2M

Volgende club

Volgens Turkse media zal Sneijder gaan voetballen bij LA Galaxy in de Verenigde Staten of Sampdoria in Italië, maar die berichten zijn nog niet bevestigd.