Stervoetballer wijst Turkije af, kiest voor Oranje

Turks.nl Redactie

De jonge sterspeler van NEC Nijmegen, Ferdi Kadıoğlu, heeft besloten om bij het Nederlands nationaal elftal te voetballen. Kadıoğlu heeft een Turkse vader en een Nederlandse moeder, die is geboren in Canada.

Hij wees een uitnodiging van het Turks nationaal elftal af en gaf aan voor Nederland te willen voetballen. De 18-jarige voetballer speelt momenteel bij de jeugd van het Nederlands elftal.

Hij was de grote uitblinker bij de wedstrijd woensdagmiddag van Oranje U19 tegen Noorwegen U19. De wedstrijd werd met 6-1 gewonnen door Nederland. Kadıoğlu scoorde eenmaal en assisteerde bij een andere goal.

“Ik voel me heel lekker hier. Bij Oranje speel ik vaak goede wedstrijden. Ik speel hier met de beste talenten van Nederland en kan daardoor excelleren. Ik krijg veel vertrouwen en kan me echt laten zien”, zegt de voetballer.

Over Turkije zegt hij: “Er is inderdaad contact geweest. Het is wel een optie, maar op dit moment kies ik voor Oranje.”

Ferdi Kadıoğlu scoorde vijf goals en maakte vijf assists in de 27 wedstrijden die hij speelde voor NEC in de Jupiler League, de op een na hoogste voetbalcompetitie in Nederland.

  • Loading...