Straf Arda Turan bekend: ‘hoogste straf ooit’

Turks.nl Redactie

Arda Turan heeft een veel hogere straf gekregen dan verwacht. Hij is de volgende 16 wedstrijden geschorst door de Turkse voetbalbond TFF.

Arda duwde in de laatste minuten van de wedstrijd Başakşehir – Sivasspor de grensrechter en kreeg een rode kaart. De straf is een van de hoogste straffen in de geschiedenis van het Turkse voetbal.

Normaliter krijgt iemand hoogstens tien wedstrijden schorsing voor geweld tegen scheidsrechters. Dat kreeg Arda ook, naast een boete van 13 duizend lira.

Omdat Arda na de wedstrijd nog eens beledigende opmerkingen maakte over de grensrechter, heeft hij er drie wedstrijden schorsing en nog eens 13 duizend lira boete bij gekregen.

Zijn bedreigingen aan het adres van de scheidsrechters na de wedstrijd, hebben hem daarbovenop nog eens drie wedstrijden schorsing en 13 duizend lira boete gegeven.

In totaal komt het neer op een schorsing van 16 wedstrijden en een boete van 39 duizend lira.

Başakşehir

Naar verwachting kan Arda pas eind dit jaar weer voetballen voor Başakşehir. Dan heeft hij nog anderhalf seizoen te gaan en keert hij terug bij zijn club FC Barcelona. Hij wordt namelijk gehuurd door Başakşehir.

  • Loading...