Turks-Nederlandse voetballer (22) vertrekt naar Adanaspor

Turks.nl Redactie
Total
225
Shares

Adanaspor heeft een akkoord bereikt met de Turks-Nederlandse voetballer Kürşad Sürmeli voor een 2,5-jarig contract. Dat meldt De Gelderlander.

Sürmeli speelt sinds 2013 voor de amateurclub Achilles ’29, die nu uitkomt op het hoogste niveau in het Nederlands amateurvoetbal, de Tweede Divisie. Afgelopen dinsdag werd de club failliet verklaard door de rechter. Sürmeli mag weg vanwege een clausule in zijn contract.

De 22-jarige Turkse Nederlander wist een plek te vinden bij Adanaspor. Afgelopen zomer tekende de Turks-Nederlandse voetballer Yener Arıca al bij de club. Adanaspor staat momenteel vijfde in de tweede competitie van Turkije

“Ik ben heel blij”, zegt Sürmeli tegenover De Gelderlander. “Dit is een mooie kans, ze doen het goed en kunnen zomaar de play-offs om promotie halen. Dat is toch iets anders dan de tweede divisie.”

Afgelopen zomer was de middenvelder ook dichtbij een overgang naar Adanaspor, maar toen ketste de deal op het allerlaatste moment af tijdens de contractonderhandelingen. “Ik heb er nu veel vertrouwen in, ik ben voor 99 procent zeker dat het goed komt.”

  • Loading...