Turkse Nederlander (17) scoort bij debuut Feyenoord en schrijft geschiedenis

AvatarTurks.nl Redactie

De 17-jarige Orkun Kökçu is het gesprek van de dag in de voetbalwereld. Hij is overal te zien in Turkse- en Nederlandse media. Aanleiding daarvoor is zijn doelpunt afgelopen zondag.

Kökçü scoorde de 1-3 in zijn debuut voor Feyenoord tegen FC Emmen. Daarnaast assisteerde hij bij het tweede doelpunt van Feyenoord. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-4 zege voor de Rotterdammers.

De goal van Kökçü kan direct in de geschiedenisboeken, want door zijn goal is hij de op een na jongste scorende debutant voor Feyenoord (17 jaar en 345 dagen, red). Alleen Zier Tebbenhof op 25 september 1988 was nog jonger: 17 jaar en 237 dagen.

Orkun Kökçu heeft Turks-Azerbeidzjaanse roots en komt uit Haarlem. Na drie jaar in de jeugd van FC Groningen te hebben gespeeld, maakte hij de overstap naar Feyenoord.

Turkse media brengen hem in verband met mogelijke transfers naar Beşiktaş en Fenerbahçe, maar Orkun liet weten bij Feyenoord te willen blijven.

Zijn broer Ozan Can Kökçü (20) is ook profvoetballer. Ozan Can komt momenteel uit voor Giresunspor, dat actief is in de tweede competitie in Turkije. Eerder speelde hij bij Bursaspor en RKC Waalwijk en bij de jeugd van Feyenoord en FC Groningen. Verder speelt Ozan Can voor het nationaal elftal van Azerbeidzjan U21.

  • -->
    -->