Turkse staatstelevisie: ‘Başakşehir akkoord met Arda Turan’

Turks.nl Redactie

Volgens het Turkse staatskanaal TRT Spor heeft Başakşehir een akkoord bereikt met Arda Turan.

Beide partijen zouden grotendeels akkoord zijn met een transfer. Başakşehir-coach Abdullah Avcı bevestigde volgens Turkse media eerder al dat er gesprekken plaatsvonden tussen Arda Turan en zijn club. De voetballer zou 2,5 miljoen euro krijgen voor een half seizoen. De ondertekening van het contract zal naar verluidt deze week plaatsvinden in Antalya.

Arda Turan is de duurste Turkse voetballer ooit. In 2015 maakte hij de overstap van Atlético Madrid naar FC Barcelona, die 41 miljoen euro betaalde voor hem. Daarmee werd Turan de duurste Turkse voetballer ooit en de vierde duurste aankoop ooit van FC Barcelona. Turan kon echter nooit een vaste positie krijgen binnen het elftal. Al jaren wordt gespeculeerd dat hij zal vertrekken en is hij in verband gebracht met meerdere clubs, maar hij zit nog altijd in Barcelona.

Başakşehir

Momenteel staat Başakşehir uit Istanbul aan kop in de Turkse voetbalcompetitie. De club wist zich na degradatie in 2013 terug te werken naar het hoogste niveau door kampioen te worden in de tweede league en is sindsdien niet meer weg te denken uit de top 5.

Het eerste seizoen dat de club terugkeerde naar de eerste league werden ze vierde, net als het seizoen daarna. Vorig jaar wist de club zelfs tweede te worden. Dit seizoen strijdt de club weer om het kampioenschap.