Turkse voetbalclubeigenaar beschuldigd van corruptie: KNVB start onderzoek

Turks.nl Redactie

Fortuna Sittard heeft coach Sunday Oliseh per direct ontslagen. De Nigeriaanse trainer heeft zich meerdere keren schuldig gemaakt aan ontoelaatbaar handelen tegenover spelers en medewerkers, schrijft het bestuur op de website van de club. 

“Door zijn ontoelaatbare handelen heeft de oefenmeester de samenwerking met vele mensen binnen de organisatie onmogelijk gemaakt”, schrijft het bestuur van Fortuna.

Oliseh op zijn beurt verklaart dat hij heeft geweigerd om mee te werken aan “illegale activiteiten” en het “schenden van de wet” en dat hij daardoor is ontslagen door de buitenlandse eigenaren van de Limburgse club, die sinds 2016 wordt geleid door Turkse zakenman en oud-Galatasaray bestuurder Işıtan Gün.

Op Twitter liet Gün maandag al zijn onvrede met Oliseh blijken. Hij verweet de Nigeriaan bij goede resultaten het succes op te eisen en bij slechte resultaten naar anderen te wijzen.

De KNVB heeft ook gehoord van de commotie. “Binnen het voetbal hebben wij verschillende instanties die zich bezighouden met de integriteit en het is aan deze instanties om ervoor te zorgen dat dergelijke signalen worden onderzocht”, zegt een woordvoerder van de KNVB tegen 1Limburg.

Fortuna Sittard komt uit in de Jupiler League, het op een na hoogste niveau in Nederland.

  • Loading...