Voetbalclub van Turk komt in Eredivisie

Door | Sport

Fortuna Sittard heeft dankzij een 1-0 zege op Jong PSV promotie naar de eredivisie afgedwongen. De Limburgers moesten de landstitel laten aan Jong Ajax, maar omdat de Amsterdammers niet mogen promoveren barstte het feest los in Sittard.

Fortuna keert voor het eerst sinds 2002 terug op het hoogste niveau.

Fortuna Sittard

De promotie van Fortuna Sittard is er een met een bijzonder verhaal. Fortuna degradeerde aan het einde van seizoen 2001/2002 uit de Eredvisie en wist nooit terug te komen. Sterker nog, de club kwam in zware financi├źle problemen en verloren bijna de proflicentie.

Alles veranderde toen in 2016 I┼č─▒tan G├╝n de club overnam. Hij is onder meer werkzaam geweest als Chief Operating Officer (COO) bij Galatasaray. Het seizoen 2016/17 begon dramatisch maar na een trainerswissel en enkele versterkingen van onder andere de Turkse topclub Galatasaray weet de club zich veilig te spelen.

G├╝n zei in een interview dat hij koos om de club te kopen vanwege de locatie. Sittard ligt namelijk op de grens van Nederland, Duitsland en Belgi├ź. Dat zijn drie landen waar veel Europese Turken leven. Hij wilde een club die Europese Turken kunnen steunen.

Vrouw van Arda gewond naar het ziekenhuis

Asl─▒han Do─čan, de vrouw van voetballer Arda Turan, is...

├ça─čatay Ulusoy en Gizem Karaca veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraf

Een groep artiesten, waaronder de bekende acteurs ├ça─čatay...

Burcu Esmersoy getrouwd

De bloedmooi presentatrice Burcu Esmersoy is getrouwd met...

Ibrahim Tatl─▒ses brengt na zeven jaar muziekclip uit

Ibrahim Tatl─▒ses heeft na zeven jaar weer een muziekclip...