Voetballer Amedspor speelt met scheermes en verwondt tegenspelers Sakaryaspor

Turks.nl Redactie

Er ontstonden veel ongeregelheden tijdens de wedstrijd tussen Amedspor en Sakaryaspor afgelopen weekend.

De twee clubs speelden tegen elkaar in de Witte Groep in de TFF 2e League, het derde niveau in het Turks betaald voetbal. Aan het begin van de wedstrijd werd het Turks volkslied uitgejoeld door fans van Amedspor en onder andere twee voetballers van beide ploegen moesten het veld verlaten na een vechtpartij.

Voetballers van Sakaryaspor deelden foto’s van flinke wonden na afloop van de wedstrijd en beweerden dat een voetballer van Amedspor die wonden had toegebracht. Turkse media deelden later beelden van de wedstrijd waarop te zien is dat Amedspor-voetballer Mansur Çağlar een scheermes in zijn hand heeft bij het begin van de wedstrijd en die prikt in de kont van Sakaryaspor-aanvoerder Ferhat Yazgan. Later verwondt hij meerdere voetballers van Sakaryaspor.

Verder raakten Hacı Ömer Doğru, Dilaver Güçlü en Tevfik Köse van Sakaryaspor gewond. Op hun lichamen waren meerdere snijwonden. De voetballers deden na afloop van de wedstrijd aangifte tegen de voetballer van Amedspor. Ook is aangifte gedaan tegen scheidsrechter Ferhat Kestalıoğlu omdat hij volgens hen niet ingreep.

Na afloop van de wedstrijd werd de politie, die fans van Sakaryaspor beschermede, bekogeld door fans van Amedspor, waarop de Mobiele Eenheid ingreep met onder andere waterkanonnen.

Amedspor

Amedspor werd in 1990 opgericht als Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, de voetbalclub van de gemeente Diyarbakır. In 2014 veranderde de club de naam naar Amedspor, geïnspireerd door de Koerdische naam van de stad.

De club komt vaker negatief in het nieuws. Fans van de club scanderen pro PKK-leuzen tijdens wedstrijden en er breken vaak gevechten uit met fans van clubs uit andere delen van Turkije.