Voorzitter Başakşehir: ‘Transfer Arda Turan is afgerond’

Turks.nl Redactie

Başakşehir-voorzitter Göksel Gümüşdağ sprak met FC Barcelona voor Arda Turan. Hij geeft via de officiële website van de club aan dat de gesprekken met de club positief verliepen.

Verder geeft de voorzitter aan dat hij met Arda heeft gesproken en dat de sterspeler gemotiveerd is om bij de club te voetballen. Volgens Gümüşdağ is de transfer in de praktijk afgerond, maar moeten de formaliteiten nog worden gedaan.

Zondag meldde de staatszender TRT Spor al dat Arda Turan een akkoord had bereikt met Başakşehir.

Turan is de duurste Turkse voetballer ooit. In 2015 maakte hij de overstap van Atlético Madrid naar FC Barcelona, die 41 miljoen euro betaalde voor hem. Daarmee werd Turan de duurste Turkse voetballer ooit en de vierde duurste aankoop ooit van FC Barcelona. Turan kon echter nooit een vaste positie krijgen binnen het elftal. Al jaren wordt gespeculeerd dat hij zal vertrekken en is hij in verband gebracht met meerdere clubs, maar hij zit nog altijd in Barcelona.

Başakşehir

Momenteel staat Başakşehir uit Istanbul aan kop in de Turkse voetbalcompetitie. De club wist zich na degradatie in 2013 terug te werken naar het hoogste niveau door kampioen te worden in de tweede league en is sindsdien niet meer weg te denken uit de top 5.

Het eerste seizoen dat de club terugkeerde naar de eerste league werden ze vierde, net als het seizoen daarna. Vorig jaar wist de club zelfs tweede te worden. Dit seizoen strijdt de club weer om het kampioenschap.