Voorzitter Beşiktaş waarschuwt Europese Turken: ”Kom niet naar wedstrijd tegen Bayern München”

By | Sport

Fikret Orman, voorzitter van Beşiktaş, heeft weer een oproep gedaan aan Europese Turken om niet naar de Champions League wedstrijd tegen Bayern München te gaan. Tegen de wedstrijd tegen Leipzig deed hij die oproep ook. Orman is bang voor een zware straf van UEFA en wil koste wat kost rellen voorkomen.

Orman organiseerde een persconferentie om de oproep te doen. Zijn club heeft zich als groepsleider geplaatst voor de zestiende finales en is geloot tegen Bayern München.

”Bayern München is een moeilijke loting, maar we moeten onze hoop niet verliezen. Wat mij zorgen baart zijn de fans tijdens de wedstrijd tegen Bayern München. Wij kunnen met onze fans gaan, maar het gaat niet om de Beşiktaş-fans daar. Het gaat om het risico dat de supporters van de tegenstanders problemen veroorzaken”, zegt de voorzitter.

”Ook al zijn de fans van de tegenstanders de veroorzakers van de rellen, wij worden verantwoordelijk gehouden. Wij kunnen in deze situatie maar één ding doen, namelijk geen fans brengen. We hebben het overal gezegd, wij stellen ons niet verantwoordelijk. Onze fans willen naar de wedstrijd gaan. Ze hebben een punt. Supporters moeten soms voor de club meegaan met dingen die ze niet willen”, aldus Orman.

De voorzitter roept op om de wedstrijd op tv te bekijken. ”Ik vind het niet leuk om nee te zeggen naar mensen. Het is moeilijk, maar het is in het voordeel van onze club en het is mijn taak dit te vertellen en hier achter te staan. Er kan ook een deel zijn die supporter is van een andere club, die de wedstrijd alsnog wil bezoeken.

Alle Beşiktaş-fans in Duitsland moeten een plek huren en daar de wedstrijd vol vreugde bekijken. Laat Beşiktaş geen schade oplopen.

Tijdens de wedstrijd tussen Lyon en Beşiktaş in Frankrijk braken ongeregelheden uit tussen fans. Beide clubs werden bestraft met een jaar uitsluiting van Europese competities als de fans zich de komende twee jaar zouden misdragen.

 • Tarkan koopt huis voor zijn dochter

  Tarkan heeft een nieuw huis gekocht in Istanbul voor zijn...

  Harvard-academicus de mist in bij eerste vraag

  Een Turkse academicus die werkt als onderzoeker bij...

  Sibel Kekilli: ik word gediscrimineerd

  Na Özil, klaagt ook de bekende Duits-Turkse actrice Sibel...

  Zware straf voor Canan Karatay

  De bekende Turkse dokter Canan Karatay wordt gestraft om...

  Nederlandse actrice is nieuwe gezicht Turkish Airlines

  In de nabije toekomst zien we een Nederlandse naam als het...

  Ceceli geboycot door Turkse media

  De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...