Voorzitter Galatasaray ziet terugkeer Sneijder best zitten

Turks.nl Redactie

Galatasaray voorzitter Mustafa Cengiz deed interessante uitspraken in een interview met TRT Spor.

Over de transfer van Sneijder zei hij: “Ik wilde sowieso niet dat hij vertrok. Of hij terugkeert is aan Fatih Terim. Zijn conditie is ook belangrijk.”

“Ik wilde niet dat Sneijder wegging. Hij wilde zijn kindje op laten groeien in Turkije. Hij kon veel betekenen voor het Turkse voetbal. Hij was zelfs bereid voor de helft van wat hij verdiende te spelen.

Natuurlijk is het aan onze trainer of hij terugkeert of niet. Zijn conditie is ook belangrij. Omdat hij een ‘winner’ is, zal het hem kapotmaken als hij slecht speelt op het veld. Wat betreft de transfers, zullen we Fatih Terim helpen met alles wat hij nodig heeft”, aldus Cengiz.

Sneijder

Wesley Sneijder kwam in 2013 over van Internazionale naar Galatasaray en werd de publiekslieveling. In 2017 vertrok hij echter na onenigheid met het bestuur. Momenteel voetbalt hij in Qatar.

In de vier seizoenen die hij speelde won hij tweemaal de landstitel, driemaal de Turkse beker en tweemaal de Turkse Super Cup. Hij scoorde bijna 50 goals in bijna 200 wedstrijden.