Wie is die roodharige chick van Beşiktaş-Lyon?

AvatarTurks.nl Redactie

Beşiktaş verloor donderdagavond na penalty’s van Lyon in de kwartfinales van de UEFA Europa League. Niet de uitschakeling, maar de roodharige chick die constant te zien was tijdens de wedstrijd, was het gesprek van de dag in Turkije.

Ze is geen onbekende voor de camera. Eerder werd ze bekend nadat ze Marcelo op zijn hoofd kuste na zijn goal tegen Başakşehir.

Maar wie is deze roodharige chick? Eva Hamamcı is een trouwe fan van Beşiktaş en vaste bezoeker van wedstrijden. Ze staat bekend als de ‘Roodharige Crazy Chick van Beşiktaş’. In een eerder gegeven interview blijkt dat ze uit Giresun komt en in 1981 is geboren. Sinds haar zesde woont ze in Istanbul.

Over haar liefde voor de club vertelt ze het volgende: ”Toen ik naar Istanbul kwam, was Beşiktaş in een gouden periode. Mijn oudste broer was zeer fanatiek fan van Beşiktaş. Voordat hij trouwde gingen we constant naar de wedstrijden van Beşiktaş. Na zijn bruiloft ging zijn fanatisme over naar mij.

Hij trouwde en kreeg kinderen. Hij volgt de wedstrijden nog steeds, maar niet meer zoals vroeger. Ik nam het van hem over, ondanks het feit dat ik nog 3 andere broers heb.”

Hamamcı was zelfs zo vaak te zien, dat het trending werd op Twitter.