Wie wordt kampioen? Dit zijn de scenario’s

Turks.nl Redactie

Vanavond worden de laatste vier wedstrijden gespeeld in het seizoen 2017/2018. Die wedstrijden zullen de kampioen bepalen.

Galatasaray, Fenerbahçe en Başakşehir maken alledrie nog aanspraak op de landstitel. Beşiktaş kan geen kampioen meer worden, maar nog wel runner-up en kan daarmee deelnemen in de Champions League komend seizoen.

Stand

Galatasaray heeft ongetwijfeld de grootste kans om voor de 21e keer het kampioenschap binnen te halen. De club staat eerste met drie punten voorsprong op Fenerbahçe en Başakşehir.

  1. Galatasaray – 72 punten – doelsaldo 41
  2. Fenerbahçe – 69 punten – doelsaldo 41
  3. Başakşehir – 69 punten – doelsaldo 27
  4. Beşiktaş – 68 punten – doelsaldo 35

Wedstrijden

Fenerbahçe heeft de makkelijkste tegenstander: Konyaspor (nummer 15) is net boven de degradatielijn geëindigd.

Galatasaray speelt tegen Göztepe in Izmir, die 6e staat.

Beşiktaş speelt tegen nummer 7 Sivasspor.

Başakşehir speelt tegen stadsgenoot Kasımpaşa, die op nummer 8 staat.

Scenario’s

Om kampioen te worden moeten Fenerbahçe en Başakşehir winnen en hopen dat Galatasaray verliest in Izmir. Maar dan moet er worden gerekend.

Galatasaray

Galatasaray heeft aan een gelijkspel genoeg om landskampioen te worden. Mocht de club tóch verliezen, moeten ze hopen dat Fenerbahçe en Başakşehir punten verliezen. Dan verliezen ze het kampioenschap.

Fenerbahçe

In de Turkse competitie wordt bij een gelijk aantal punten eerst gekeken naar het totaal aantal punten van onderlinge wedstrijden. Op basis van de onderlinge resultaten heeft Başakşehir 6 punten en Galatasaray en Fenerbahçe 5 punten.

Als Galatasaray verliest en Başakşehir punten verspeelt kan Fenerbahçe het 20e kampioenschap opeisen en krijgt 4 sterren.

Başakşehir

Başakşehir moet winnen en hopen dat Galatasaray verliest. In dat geval kan Başakşehir het eerste landskampioenschap in haar geschiedenis opeisen en wordt het elftal de zesde club die ooit landskampioen werd in Turkije na Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor en Bursaspor.

Een eventuele zege van Fenerbahçe zal niets betekenen, omdat qua onderlinge resultaten Başakşehir hoger staat.

Om 18:00 uur Nederlandse tijd beginnen alle wedstrijden. Vanavond is de landskampioen bekend!