Zenuwslopende derby eindigt in gelijkspel

Turks.nl Redactie

De grote derby tussen Beşiktaş en Fenerbahçe is in een gelijkspel geeïndigd.

Beşiktaş leek in de eerste helft af te stevenen op een monsterscore. Na twintig minuten stond het al 2-0 voor de thuisclub. De eerste helft eindigde uiteindelijk in 3-0 voor Beşiktaş.

Alle goals van Beşiktaş waren ironisch genoeg afkomstig van oud-Fenerbahçe spelers. Gökhan Gönül scoorde de 1-0, terwijl Burak Yılmaz het tweede en derde doelpunt maakte.

De tweede helft waren de rollen echter compleet omgedraaid. Waar Beşiktaş de eerste helft compleet domineerde, deed Fenerbahçe dat in het begin van de tweede helft.

Twintig minuten na het begin van de tweede helft stond het 3-3 door een ongelofelijke comeback van Fenerbahçe.

Later ontstonden ongelofelijke kansen heen en weer, maar geen van beide teams wisten het tij te keren.

Fenerbahçe ontsnapt dankzij het gelijkspel aan de degradatiezone en staat met 25 punten op de 14e positie.

Beşiktaş behoudt de derde plaats met 40 punten achter nummer 2 Galatasaray en koploper Başakşehir.

Goals:

10’ Gökhan Gönül (1-0)

18’ Burak Yılmaz (2-0)

45+1’ Burak Yılmaz (3-0)

55’ Zajc (3-1)

62’ Sadık Çiftpınar (3-2)

67’ Hasan Ali Kaldırım (3-3)