‘Zwaarste straf voor Galatasaray van UEFA’

Door | Sport

UEFA heeft de straf voor de Turkse landskampioen Galatasaray bekendgemaakt. Het is een van de zwaarste straffen voor een Turkse club ooit.

Eerder werd al bekend dat de club een deal was overeengekomen met de UEFA. Nu zijn de details bekend van de vierjarige deal.

Galatasaray liep het risico op een schorsing van Europese competities vanwege het financi├źle wanbeleid. De club moet een boete van 15 miljoen euro betalen. Hiervan moet 6 miljoen euro direct betaald worden. Als het wanbeleid niet wordt opgelost, moet nog eens 9 miljoen euro worden betaald.

Verder mag de club hoogstens 21 spelers zetten op de lijst voor UEFA wedstrijden. Normaliter mogen clubs 25 spelers laten opnemen in de lijst voor Europese wedstrijden. De eisen voor de schulden zijn zeer hoog.

Volgend seizoen mag Galatasaray slechts 20 miljoen euro in het rood staan. Het jaar daarop mogen ze nog 10 miljoen euro aan schuld hebben en het jaar daarop moet de club schuldenvrij zijn.

Makkelijk gaat het niet zijn; Galatasaray maakte in mei bekend 1 miljard 109 miljoen lira in het rood te staan. Omgerekend zo’n 200 miljoen euro aan schulden.

Daarnaast mogen ze niet meer geld uitgeven aan transfers, dan dat ze aan transfers hebben verdiend.

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbie├źnne zijn”

De bekende acteur ├ça─člar Ertu─črul heeft interessante...