De volgende aanslagen ga ik plegen

M’n toetsenbord is versierd met zijn bloedspatten van vingers die het huid hebben verloren door teveel aanslagen, toetsenbordaanslagen.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

‘Wow, wat type je snel’ wordt er in m’n nek gehijgd terwijl m’n innerlijke stem zegt: “Bek dicht, nu even niet, ben aan het denken.” Klaar, geen rode kartellijntjes, mooi, foutloos Nederlands, en nu met drie vingers snel op enter, de wereld in.

Wij Turkse Nederlanders zijn allemaal hetzelfde. Of je nou geïntegreerd of geassimileerd bent, homo of hetero, geschoold of ongeschoold, moslim of niet, als er een aanslag wordt gepleegd zijn we allemaal hetzelfde. We denken allemaal ‘het zal toch geen moslim zijn’ en doen we allemaal ‘alsof ons neus bloed’. Het lijkt erop dat ‘de moslim’ tegenwoordig altijd tegen de wind fietst. Maar als het gaat om terreur zijn wij, tegen de verwachting in, feitelijk gezien, de beste van de klas. De braafste van de klas is misschien een betere constatering. De stille jonge met hoogste cijfers wordt het vaakst gepest, is het lelijkst, en krijgt de minste vriendinnetjes. Hoe komt dat nou? Nou, met een soort van ongemakkelijk gevoel zegt ik: gelukkig zijn niet-moslims veel vaker verantwoordelijk voor aanslagen, zelfs al lijkt het woord aanslag tegenwoordig meer een islamitisch werkwoord te zijn… Immers, niet-moslims veroorzaken geen aanslagen, maar incidenten. Zij doen niet aan eerwraak, maar zijn slachtoffers van familiedrama’s. Of je nu een machinegeweer leegschiet in een winkelcentrum of 77 mensen naar de volgende wereld helpt, als niet-moslim blijf je een normale jongen die als gevolg van onplezierige omstandigheden, zoals de echtscheiding van je ouders of het falen van je eindexamen, is doorgedraaid. Moslims daarentegen zijn intelligente mensen die in madrassa’s worden opgeleid om niet-moslims te haten. Moslims die aanslagen plegen zijn dan ook weldenkende mensen die de Islam goed hebben begrepen, vooral het gedeelte over vrede en naastenliefde.

Hoe gek het ook klinkt, ik loop prettiger de koffiekamer binnen wanneer de naam van de aanslagpleger lijkt op Holmes, Kretschmer, Seung-Hui, Steinhäuser, van der Vlis, Breivik, of die man die Pim Fortuyn heeft doodgeschoten. Dan hoef ik mijzelf tenminste niet uit te leggen en kan ik het kwartiertje volpraten over zaken die mij echt aangaan zoals het weer, de vertraagde treinen, files, en hondenpoep. Maargoed, er worden nou eenmaal aanslagen gepleegd en vroeg of laat moet ik mijzelf toch weer verantwoorden. Soms veroorzaak ik moetwillig een ongemakkelijker situatie zoals wanneer mensen vragen waar ik vandaan kom; “Deventer”, nee, waar komt je echt vandaan? “Ik ben geboren en getogen in Deventer.” Nee, dat bedoel ik niet. Waar komen je ouders vandaan? “Uit Deventer”. Ja, maar geboren in Turkije of Marokko? “Nee, China.” Ik geloof oprecht dat dit dialoog na vijf generaties Nederlandse Turken nog steeds gevoerd gaat worden, zoals de jaarlijkse vraag ‘hoe kan je een maand lang niets eten?’ Ik krijg bijna de neiging om een FAQ-kaartje te maken zo groot als een visitekaartje met de meest gestelde vragen over de Ramadan en ze uit te delen zodra mensen er een vraag over stellen.

Maargoed, terug naar de niet-moslim terroristen die meer doden en gewonden op hun geweten hebben, maar minder naamsbekendheid hebben dan hun ‘islamitische’ collega’s. Het feit dat mensen terrorisme niet snel associëren met blanke niet-islamitische idioten is objectief gezien vreemd, subjectief gezien logisch. Volgens rapporten van de FBI en Interpol, die online gewoon te raadplegen zijn, zijn moslims verantwoordelijk zijn voor slechts 1% van alle terroristische aanslagen in Amerika en Europa. Maar als je een eigen aanslagenlijst gaat opstellen waarin ook de aanslagen in oorlogsgebieden in het Midden-Oosten zijn meegeteld krijg je natuurlijk een heel ander beeld. Het selectieve lijstje gecombineerd met sensatiemedia en moslims die vanwege hun onwetendheid het scheve beeld niet recht kunnen zetten levert de anti-immigratie partijen natuurlijk stemmen op. Tegenwoordig ben ik iets wijzer geworden. Ik scan meer dan dat ik lees. Gaat het om een gezinsdrama of schietincident, dan hoef ik mezelf niet te verantwoorden in de koffiekamer. Maar gaat het om eerwraak of een terroristische aanslag, dan moet ik mijzelf goed inlezen. Beide wandaden tegen de menselijkheid keur ik uiteraard af. Ik bedoel, als je een samenleving wilt kapotmaken (ga je de politiek in en anders) mik je op energiecentrales of watervoorzieningen. Een dodelijk virus, waarvan de verschijnselen pas na een week zichtbaar worden, via waterzuiveringsbedrijven verspreiden is effectiever dan rondlopen met een pistool. Waarom een vliegtuig kapen als je de vliegverkeersleiding kan gijzelen? Dan heb je honderden vliegtuigen gekaapt in plaats van die ene… Hhm misschien breng ik sommige nu op ideeën…misschien zijn dat juist de aanslagen die ik bedoelde…

Succes verder en drink vooral water in flessen voor een lang en gezond leven.

  • Loading...