Economisch Leedvermaak

Het gaat slecht met de economie. Zoveel is inmiddels duidelijk. Er wordt zoveel over de economie gepost, geschreven, gezegd, debatteert en gezeurd dat ik inmiddels op het punt sta om tegen iedereen die ook maar iets zegt over bezuinigingen wil roepen: “Potjandorie! Ik weet het nu wel!!”
Turks.nl Redactie
Total
Shares

De EU heeft het zwaar; we zwaaien lief en schijnheilig naar Griekenland die al ten onder is en kijken met een greintje leedvermaak naar Frankrijk, België en andere landen. Met Nederland gaat het ook niet al te best, maar we houden ons hoofd nog net boven water. Dus we mogen (nog) grinniken om andere landen. De BTW is verhoogd, alles waar je je tegen kan en moet verzekeren is ook al duurder en studeren is zo goed als onbetaalbaar gemaakt. Hoogopgeleide mensen zijn over 10 jaar overal te vinden behalve in Nederland. Ons mooie kikkerlandje wordt binnen de kortste keren een land waar iedereen grijs, grauw en ziek is. De handjevol jongeren die nog niet zijn geïmmigreerd naar Canada hangen op straat omdat ze niet kunnen (door)studeren en zonder diploma dus ook niet kunnen werken.

Maar goed, ik ben al lang en breed afgestudeerd, heb voorlopig nog steeds een goede baan en genoeg geld te besteden om de plaatselijke economie te blijven spekken. De bezuinigingen zijn op hoger niveau af te zien aan mijn salarisstrook, maar die bekijk ik nooit uit zelfbescherming. Dus bovenstaande maakt het niet dat ik ‘s nachts niet kan slapen.

Ik word duizelig van de kleine dagelijkse dingen. Laatst hoorde ik bijvoorbeeld dat suikersticks, melkkuipjes en theezakjes worden wegbezuinigd op het werk. Excuse me? De kantine is twee jaar geleden al wegbezuinigd en de koffieautomaat serveert koffie die we uit verplichting drinken om wakker te worden. Nu worden de producten waarmee de koffie drinkbaar wordt ook weggedaan. Oké, ik neem ook alvast toiletpapier mee van huis. Voor de zekerheid..

Of de accijns op sigaretten. Verdorie, ik betaal me al blauw aan die rotdingen, nu moet ik weer 20 cent meer bijleggen. Ik wil niet met zo’n sigarethulsvulapparaat mijn eigen sigaretten vullen. Kom nou, mijn slechte verslaving houdt de economie staande. Dan kan de overheid op zijn minst een beetje meewerken. Wat nou als alle rokers in Nederland stoppen met roken? Met welk geld moeten dan alle uitkeringen worden betaald?