Een klassieke combinatie: kebab, adrenaline en voetbal

Door | Opinie

De nieuwe commissie van Moskee Maassluis Yeni Camii heeft het dit keer een stuk professioneler aangepakt, wat resulteerde in een organisatie met 7 scheidsrechters, 9 ballenjongens,10 veldcoördinators, 4 beveiligers, 2 fotografen en circa 30 vrijwilligers bij de catering. Dank zij het mooie weer was het een en al spektakel met zo’n 1500 – 1800 bezoekers. Ooo, kebab zeggen we dan..

Goede voorbereiding is het halve werk. Zo waren er professionele flyers en informatieboekjes ontworpen en de website diyanetcup.nl met o.a. het dagprogramma, live scores en standen gepubliceerd. De website trok zo’n 800 unieke bezoekers, waardoor het bij de tv voor de bestuurskamer lekker rustig bleef. Vanuit de bestuurskamer mochten we meemaken wat er die dag allemaal gebeurde, met op de achtergrond de onderlinge grapjes die door de walkie talkies gemaakt werden. Ook de strookjes van de wedstrijduitslagen werden netjes door de scheidsrechters ingeleverd, die om de beurt een wedstrijd gingen fluiten. Wie een van de scheidsrechters “per ongeluk” een half uur in de kleedkamer opgesloten heeft, is nog steeds een raadsel.. Hij kon er zelf gelukkig ook om lachen.

Door het protocol was er helaas wat vertraging opgelopen, die tijdens de pauze halverwege de dag rechtgetrokken werd. Deze lange, zonnige dag was voor iedereen uiteraard erg vermoeiend. De finale tussen Alblasserdam en Maassluis zou je bijna een derby noemen. De jongens kennen elkaar langer dan vandaag. De wedstrijd werd op een hoog tempo gespeeld, met alle spanningen die erbij hoorden. Uiteindelijk heeft Maassluis met 3-0 gewonnen, waarna het feestje kon beginnen.

De dag liep over het algemeen zonder incidenten, paar opstootjes daar gelaten. Die kunnen we echter ook voorkomen als we leren om sportief te verliezen én als je wint ook rekening te houden met je tegenpartij. Belangrijk is om je naar je leeftijd te gedragen. Mannen van dertig moeten bijvoorbeeld niet al te snel boos worden op puberaal gedrag van 15 jarige jongens. Klinkt heel simpel. Allerbelangrijkste: beker of niet, de wereld draait gewoon door.

Binnenkort zijn de finales in Ede. We hopen dat elk volgend toernooi een stap beter wordt. We leggen de lat hoog. Hoe gaaf zou het zijn als we dit toernooi internationaal zouden organiseren?

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...