Homoseksualiteit!

Homoseksualiteit is het onderwerp dat voor mij de afgelopen dagen uitblonk in het nieuws. Eigenlijk niet zozeer het nieuws op zich maar meer de reacties erop, zowel online als in mijn omgeving.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Homoseksualiteit is iets wat al bestaat sinds de mensheid bestaat. In sommige tijdperken was het heel normaal en ging het open en bloot en in sommige was het weer een groot taboe. Zoals ik wel vaker zeg loopt Turkije met bepaalde dingen 20 tot 30 jaar achter op de westerse landen. En dit is echt niet altijd negatief hoor. Maar soms botst het wel eens, en dan met name met mijzelf. Ik vindt het zelf namelijk heel normaal dat er homo’s of lesbisch zijn en stoor me daar totaal niet aan, maar de mensen om mij heen reageren soms zo fel dat ik mij daar vreselijk over op kan winden.

Vooral daar Turkije (het Ottomaanse Rijk) een van de eerste landen in de wereld was die homoseksualiteit legaliseerde, in 1858. In Europa waren enkel Frankrijk, Nederland en België eerder met het legaliseren van homoseksualiteit. Homoseksualiteit is aangeboren, zie het voor mijn part als een afwijking, die mensen kunnen niks aan hun gevoelens doen. Natuurlijk krijgt Europa de schuld, net zoals wij Europeanen vaak met de vinger naar Amerika wijzen. Maar het is niemands schuld, het is gewoon nog een groot taboe en er komen zelfs nog gevallen van eerwraak voor als iemand uit de kast komt.
Geen wonder dat men maar mondjesmaat naar buiten komt met hun homoseksualiteit. Maar hoe meer aandacht, hoe meer openheid erover heerst hoe jonger men ook naar buiten durft te komen! Gelukkig maar, want het lijkt mij een verschrikking om een gelukkig gezinnetje te moeten spelen terwijl je ondertussen liever met de buurman/vrouw zou rondhangen. Of nog erger een dubbelleven erop na moet houden. En wat mij ook opvalt, is dat er onder die heftige reacties gevende moslims (want het geloof haalt men er maar al te graag bij) zoveel mensen tussen zitten die het zelfs overigens ook niet al te nauw nemen met hun geloof. Echte moslims zullen nooit oordelen of met onmenselijke straffen gaan roepen. En vaak zijn het ook nog diegene die het zelf ook niet zo nauw nemen met hun geloof en met een van de onderstaande voorbeelden ook niet vies zijn. Wat ik o.a heb geleerd over de Islam is dat als je je eigen inleest en herleest is dat je als moslim nooit en ter nimmer een ander mens mag doden, veroordelen of benadelen. Ongeacht of hij of zij de regels van de Koran niet naleeft. Alleen Allah heeft dat alleenrecht! Er staan soms wel eens straffen als doodstraf in maar aan de voorwaarden om deze ook uit te voeren zul je nooit komen, dan ben je zelf en de omstanders net zo fout. En altijd is er weer in terug te vinden dat Allah en enkel en alleen Allah de Almachtige de enige is die kan en mag beslissen, bevinden,verdoemen of beslissen over leven en dood. Oja, ik zou nog een lijstje met voorbeelden geven:
– Roddelen
– Onnodig uitkering genieten
– Zwart werken
– Genieten van rente/belastingen
– Fraude: schijnscheidingen/studiefinanciering
– Drank en drugs gebruik/handel
– Overspel
– Materialisme
– …….

Nou ja vul maar aan kijk om je heen, maar ach het is Horen, Zien en Zwijgen. Ja toch?? : )

Ingrid…

  • Loading...