Liefde overwint alles…

Zoals ook jullie allemaal wel zullen weten en beseffen is dat de verloedering van de Nederlandse samenleving op een rap tempo achteruit holt. Respect en interesse in de medemens is totaal verdwenen en er zijn nog maar enkelingen die nog wel enig fatsoen in hun donder hebben en de familiebanden koesteren, ouderen opzoeken en de medemens niet vergeten.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Het overgrote gedeelte echter is bijna enkel nog maar op zichzelf gefocust en heeft materialisme de overhand genomen. De amerikaanse toestanden van toen zijn nu hier en ook in Turkije lopen ze wat dat betreft niet zo heel veel meer achter op Nederland. Ook in Turkije staat men niet meer op voor een oudere in de bus, laat staan dat ze hun bejaarde familieleden nog bezoeken. Samenwonen aan de orde van de dag en ook met de zogenaamde maagdelijkheid neemt het men niet meer zo nauw. Geloof, tja het staat automatisch op je ID vermeld! Een heel ander Turkije als 30 jaar geleden.

Toen 30 jaar geleden de Turken naar Nederland kwamen stonden ze verbaasd van de Nederlandse mentaliteit en zwoeren bij zichzelf er alles aan te doen om het bij hun niet zover te laten komen. Nee hun waren niet zo, Turken waren vriendelijke, behulpzame eerlijke hardwerkende mensen, trots en eervol en natuurlijk gelovig. Hun kinderen zouden geen Nederlanders worden. Ondertussen zagen ze de Nederlandse Maatschappij verloederen en hielden hun hart vast. Maar nu 30 jaar later heeft ook deze Turkse maatschappij binnen de Nederlandse maatschappij zijn vele gewoontes en tradities al verloren. Familiebanden worden uiteen gerukt, de derde generatie heeft vaak nog maar weinig met al die familie banden. Ze zijn de eer, trots en respect gevoelens kwijt. Ouderen worden niet meer bezocht, soms ook zelfs niet meer op feestdagen, ook vindt je bij hen nog maar zelden die diepe vriendschappen die de vorige generaties nog wel hadden. En van het geloof weten ze vaak nog minder dan de 1ste generatie wist of wat een gemiddelde Nederlander weet omdat hij/zij erover is gaan lezen.

Alles draait tegenwoordig alleen nog maar om materialisme, hoe groter de auto, hoe groter het huis, hoe beter je bent! Geld, geld ,geld en geld. Maar daar komt men hoop ik nog wel van terug. Het draait in het leven om meer dan dat. Dingen die een mens echt gelukkig maken zijn niet te koop, geluk vindt je overal in en om je heen. De vogels die fluiten, het goede gevoel als je iets voor een ander hebt kunnen betekenen. Tegenwoordig lopen we met zijn allen alleen nog maar over en op iedereen te klagen, te schelden en als het even kan te vechten. Maar geloof mij, er is maar 1 manier om deze verloedering een halt toe te roepen en dat is onze liefde en respect voor de medemens weer te zoeken en te gebruiken.Met gescheld geweld lossen we niks op, met liefde en respect des te meer.Liefde overwint alles…

Groet,

  • Loading...