Schaamteloos

Door | Opinie

Dus doe ik natuurlijk precies hetzelfde. En ik zal je vertellen waarom: 4 jaar lang elke week 3 avonden weg van huis om te vergaderen, presenteren, praten of luisteren. Urenlang dikke pakken tekst lezen om er vervolgens 3 minuten iets over te zeggen, als je er überhaupt iets over mág zeggen. De ene week debatteren over straatstenen, de week daarop over woonbeleid, en als laatste nog iets over riolering. En alsof het niets is ook nog een aantal nachten de begroting van de gemeente doorlezen. En dat elke week, elke maand, 4 jaar lang. Maar de vraag is; interesseert het iemand eigenlijk ene moer? Als ik een klein boekje zou maken met alle dingen die ik de afgelopen jaren heb gedaan en deze zou uitdelen; zou ook maar één persoon dat ook echt lezen?

De werkelijkheid is helaas anders. Mensen denken vaak: ken ik die Sahin Ergec? Mag ik die Sahin Ergec? Of nog erger: ik ken Sahin Ergec wel, maar wie is eigenlijk zijn vader? Of; mag ik de vader van Sahin Ergec eigenlijk wel? Moedeloos van te worden! Natuurlijk heel leuk als de antwoorden positief zijn en mensen op je stemmen, maar het zou eigenlijk anders moeten zijn. Bijvoorbeeld: wat heeft Sahin Ergec gedaan tegen de hoge gemeentebelastingen? Heeft Sahin Ergec ideeën om de vele werklozen aan een baan te helpen? Wat vindt Sahin Ergec er van dat er zo weinig starterswoningen zijn? Laten we dat aan hem vragen. En alleen als de antwoorden bevredigend zijn, stemmen we op hem.

Ik vind het geweldig als mensen via Facebook of op straat aan me vragen hoe iets zit. Nog mooier vind ik het als mensen klagen over dat wij politici eigenlijk allemaal hetzelfde zijn. Dat geeft mij de kans om te vertellen dat dat echt niet zo is. Dan horen mensen me tenminste praten, ook al vinden ze het lulkoek. Ik wil dat mensen een keuze maken op basis van wat ik doe en zeg. Niet alleen om mijn naam. Een beetje schaamteloze Turk zou bijvoorbeeld onder deze column gewoon zijn flyer zetten in de hoop dat mensen op hem stemmen. Daar doe ik dus niet aan mee. Dus; stem op inhoud. Stem op Sahin Ergec!

Sahin Ergec

PvdA Bergen op Zoom, nr.3

Untitled

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...

#MeToo in Turkije: Bekende Turkse acteur geboycot door regisseurs en producers

De #MeToo-bekentenissen zijn overgewaaid naar Turkije. De...

Beroemde Turkse acteurs in Amsterdam

De bekende acteurs Aslı Enver, Sarp Akkaya en Güven...

Turkse universiteit organiseert gratis boottour in Nederland

De Turkse Istanbul Aydın Universiteit organiseert op 23...