Sleutel tot succes

Iedereen heeft een eigen specialiteit. Iedereen heeft een eigen unieke waarde.  Hoe groot is die waarde als het niks toevoegt aan een groter geheel? Wat laat je achter als je straks van deze planeet bent?  De sleutel tot succes ben jij zelf.
Turks.nl Redactie

Het moeilijke mogelijk maken op je eigen vakgebied, dat is een drijfveer die oneindig is. Het oneindige is waar ik in geloof. Ik wil achter laten wat oneindig kan zijn. De lat telkens hoger leggen, jezelf telkens pushen tot het uiterste, blijven gaan wanneer iedereen stopt. Laat iets achter waar mensen van kunnen leren.

Denkwijze niet baseren op momentopname maar een periode.
In tegenstelling tot deze stelling zeg ik wel, leef met de dag. Leef met de dag maar denk wel aan morgen. Denk aan volgend jaar. Denk aan waar jij je zelf ziet over tien jaar. Denk groter dan je omgeving mogelijk acht. Denken is het zwaarste werk, waarom niet de beste worden op jouw vakgebied? Waarom zou jij niet kunnen doen wat anderen ooit hebben gedaan? De waarom vraag kunnen beantwoorden in elke situatie, dat is belangrijk. Hoe je het doet, wat je doet is makkelijk en kort door de bocht. Denk na waarom je het wilt doen, dan denk je na over het langere termijn.

Leren van je fouten en accepteren zal leiden tot je doel.
Natuurlijk, het is een weg met verschillende ‘obstakels’. Je hoofd enkele keren stoten is niet erg, zelfs goed. Dan weet je welke moeilijkheden je moet ontwijken op weg naar ‘succes’. Kritiek van buitenaf accepteren is moeilijk zodra jij er van overtuigd bent dat jouw visie de juiste is. De kunst is om die kritiek om te buigen in een positieve klank voor jouw visie. Het zit in de aard van de mens, kritiek leveren als een persoon groter denkt dan wij. Kritiek leveren aan het grotere plaatje is makkelijk, neerhalen is makkelijk. Het grote doel voor ogen houden en die kritiek accepteren is moeilijk. Het moeilijke bereiken zal meer bevrediging geven. ‘Wees de persoon die de uitdaging met zichzelf aangaat!’

Durven zeggen wat je doet, straal je kracht uit.
Bescheidenheid is goed, het zal zieltjes winnen. Uiteindelijk is bescheidenheid niet concreet en zal het je niet heel erg helpen met het bereiken van je doel. Soms moet je mensen teleurstellen, harten breken om je doel te bereiken. Is dat het waard? Denk daar over na. Je mag best trots zijn op de dingen die je hebt gedaan. Het mag best gezegd worden wat je allemaal goed doet. Geeft niemand je een schouderklopje? Zorg ervoor dat je die niet nodig hebt. Wees sterk en bereid om alleen te strijden voor je doel.

Constant in ontwikkeling blijven, want de samenleving blijft veranderen.
‘Ik heb mijn doel bereikt, klaar!’ Is dit de juiste mentaliteit? Is een doel wel ooit bereikt? Hoe concreter je doel, hoe makkelijker het is. Hoe makkelijker het is, hoe simpeler het lijkt. Het simpele bereiken, mij geeft dat geen bevredigend gevoel. Ik kies bewust om groter te denken, ze lachen er om. Denk jij ook groot? Laat ze kritiek leveren en lachen. Blijkbaar doe jij iets wat zij nooit zullen snappen.

‘It is not  about being part of a movement, it is about making a statement.’