Solliciteren!

Ik ben alweer een paar maanden actief aan het solliciteren en het valt mij eerlijk gezegd niet mee. Ik heb al ik weet niet hoeveel mails verzonden maar er is tot op heden niets uitgekomen.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Ik solliciteer op heel veel verschillende parttime baantjes, echt gewoon op alles wat mij wel leuk lijkt om te doen en natuurlijk alleen als ik aan de vereiste voldoe. Maar ja die leeftijd, 42 alweer…ik voel me eigenlijk nog piepjong maar wordt zo wel even met mijn neus op de feiten gedrukt. En dan part 2, ervaring. Daar ik 18 jaar dezelfde werkgever heb gehad en daarom weinig verschillende baantjes heb gehad heb je dus geen ervaring.
Bijvoorbeeld een vacature winkelmedewerker, voornamelijk voor het schoon en ordelijk houden van de winkel, er werd ook geen ervaring of vaardigheden gevraagd. Oke ik heb dan wel niet in een winkel gestaan maar ik woon al sinds mijn 17e zelfstandig en geloof me, ik heb heel wat meer theedoeken staan vouwen als menig winkelhulpje waar dan ook. Zeker in de tijd van Discotheek The Energy maar toch was ik volgens de Zeeman niet geschikt wegens het gebrek aan ervaring en gezien mijn arbeidsverleden. Gek eigenlijk, want ik heb in diezelfde winkel al menig kledingrek geordend en gevallen kleding opgeraapt en stapeltjes op maat gelegd. Maar dat valt onder vrijwilligerswerk.  Ook bij de Wouwse Tol wat de La Place zich sinds kort heeft overgenomen zoeken ze ontzettend veel medewerkers. Ze schijnen heel wat personeel te kunnen gebruiken en vragen ook geen specifieke opleiding of ervaring. ( toiletjuffrouw, afwashulp bijv  ) Maar ook daar zagen ze in mij geen geschikte teamgenoot en werd ook daar afgewezen. Pas nu besef ik eigenlijk hoe belangrijk het wel niet is om als je jong bent veel diverse baantjes te hebben, het geeft in ieder geval een positief punt op je c.v. Helaas kan ik mijn tijd niet terugdraaien en ben ik over enkele weken genoodzaakt om de uitzendbureau’s langs te gaan en zal ik ook hoogstwaarschijnlijk terecht komen op de vrouwenvleugel van Philip Morris of op een van de locaties van de DHL. Het zal vreemd zijn om nu aan de andere kant van het bureau te staan, maar werk is werk en zolang het eervol is heb ik geen bezwaar. Al is mijn hoop toch wel stiekem gevestigd op mijn sollicitatie van vandaag!

  • Loading...