Turkse top-vrouwen zijn lesbisch

Door | Opinie

Al wonen de meeste van ons niet meer in grotten, er wordt van mannen nog steeds verwacht dat hij voor brood op de plank zorgt. Vroeger was een stel snelle benen en een harde knuppel voldoende om een stuk vlees naar de grot te slepen. Tegenwoordig moet je tienvingerig kunnen typen en acht uur per dag een bureaustoel kunnen verwarmen. Mannen jagen nu alleen nog maar in computergames, het internet of in het uitgaansleven. Met kansloze oneliners proberen ze de emotioneel intelligentere vrouw  te overtuigen van hun partnerpotentie. Meestal is er alcohol nodig om de vrouwelijke intelligentie te doen dalen tot die van een goudvis en de mannelijke schoonheids-barometer te begrenzen op ‘zolang het maar een vrouw is’.

Als ultrafeministen de kop op steken activeer ik mijn vrouw-trol-modus. Ik daag deze doorgedraaide feministen uit om beroepen, wetenschappen, slagvelden, uitvindingen of een andere nuttige bezigheid te noemen waarin vrouwen mannen overstijgen. Vaak loopt het brein van de feminist nu al vast. Ik zaag dan verder met ‘vrouwen hebben meer ervaring in de keuken, en toch zijn de beste koks altijd mannen.’ Als ik de vrouwenhand wordt plat gemaakt en de ogen mijn wang lokaliseren ‘drop ik flares’ als een f-16 piloot die hitte rakketten probeert af te schudden met de woorden ‘oke, oke, er is geen man zo succesvol is als Oprah Winfrey, dat moet ik toegeven’. De opkomende glimlach bij de vrouw weet ik daarna kapot te maken met ‘Ik ken inderdaad geen man die zoveel emotionele onzin kan uitkramen, daarom wordt het programma ook onder werktijd uitgezonden. Oprah Winfrey is voor dikke werkloze vrouwen met zelfmedelijden die roddelmateriaal verzamelen.’

Begrijp me niet verkeerd, ik hou van (een bepaalde soort) vrouwen. Maar telkens als ik ergens van hou kraakt een stem in m’n hoofd het helemaal af. Als er daarna nog iets moois van overblijft, is het echt waard om het lief te hebben. In het geval van vrouwen ontstaat er een conflict in m’n bovenkamer. M’n afkraak stem is namelijk verward. De islam leert mij namelijk om mij op het innerlijk van de vrouw  te concentreren. Uiteraard zal de niet-islamitische vrouw dit beamen, al is ze er niet altijd op gekleed…  In dit soort gesprekken wacht ik op uitspraken zoals ‘je moet mensen beoordelen op wie ze zijn, niet op wat ze zijn’. Hierop start ik m’n ingestudeerde callcenter dialoog over dat mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn, maar zowel fysiek als mentaal totaal van elkaar verschillen, dus niet gelijk zijn. Als we ongelijke als gelijke gaan behandelen zijn we natuurlijk onrechtvaardig. Impliciet weten we dit natuurlijk ook. Topless mannen zorgen nooit voor zoveel commotie als topless vrouwen. Maar de westerse psychologie dwingt ons toch om mannen en vrouwen gelijk te behandelen in plaats van gelijkwaardig. Hierdoor worden vrouwen gedwongen om te vermannelijken om bij de top te horen of de vrouwelijke charmes, wat vaak decolleté betekend, te gebruiken. Wetenschappelijk onderzoek laat duidelijk zien dat op sommige vlakken mannen en andere vlakken vrouwen beter presteren. Zo zijn vrouwen bijvoorbeeld beter in sociale en emotionele taken, terwijl mannen beter zijn in de rechttoe rechtaan taken.

In de woorden van James Brown ‘this is a man’s World’. Gezien de nooit veranderende aard van de mens zal dit ook zo blijven. Een tractor verkoopt nou eenmaal beter als er een blote vrouw naast staat. Maak je geen zorgen deze mannendominantie wordt door vrouwen veelal voor lief genomen zodra rekeningen of zware boodschappentassen verschijnen. Daarnaast denk ik niet dat vrouwen meer dasjes, sjaaltjes en andere sieraden gaan kopen wanneer er een schaars geklede man op de poster is afgebeeld. Wetenschappers hebben namelijk gevonden dat vrouwen in een relatie, in tegenstelling tot mannen, de interesse in andere potentiële partners verliezen. Dus vrouwen in een relatie, die door beslag te leggen op het inkomen van de man meer te besteden hebben, zullen waarschijnlijk minder beïnvloed worden door seksistische marketing.

Vooral sinds de economische verslechtering of de materialistische toename, het is maar hoe je het bekijkt, worden vrouwen gestimuleerd om naast de vrijdagmarkt ook de arbeidsmarkt op te gaan. Topvrouwen! Daar is de economie naar opzoek. Topmoeders is linkse mooi-praat. Moeder zijn is een leuke bezigheid maar het brengt natuurlijk niets op. Oke, je creëert een stabiel gezin wat de hoeksteen van de maatschappij is. Je leert je kinderen normen en waarden, discipline, en geeft ze een nobel levensdoel. Maar ach, die taak kan de kinderopvang wel overnemen. Ja oke, de prijzen van kinderopvangcentra’s zijn wel  sterk gestegen, maar bekijk het zo: hoe langer de kinderen opgevangen worden, hoe meer je kan werken en des te meer carrière je kan maken. Vrouwen moeten sterk, succesvol en financieel onafhankelijk zijn. Echter, in de praktijk betekend dit een lagere drempel voor een echtscheiding. Vrouwen kunnen immers goed voor zichzelf zorgen en zoeken het geluk wel elders. Alleen jammer voor hun dat de vrouwenpopulatie lager is dan de mannenpopulatie. Sterker nog, in Rusland zijn er 9 miljoen meer vrouwen dan mannen. Vanwege het feit dat de meeste mannen in Rusland hun vrouwen slecht behandelen en veelal dronken en werkloos rondkruipen, zijn er talloze Russische vrouwen die een Europese man zoeken. Voor de duidelijkheid, ik heb het niet over vrouwen die zichzelf verhuren, maar over mensen die oprecht gelukkig willen zijn.

Het klinkt misschien vreemd, maar de eerste vechter voor vrouwenrechten was de profeet Muhammed vrede zij met hem. Hij was echt een lady’s men. Hij zei dat Allah hem van drie wereldse zaken deed houden, het gebed, lekkere geurtjes, en vrouwen. Verder zei hij dat het beste wat een man op aarde kan hebben een goede vrouw is, de beste onder de gelovigen degene is die het beste is tegenover zijn vrouw, het paradijs onder de voeten ligt van de moeder, de buurman van Mozes in het paradijs degene is die goed voor zijn moeder zorgt, enzovoorts, enzovoorts. Daarnaast leren we van de islamitische geschiedenis dat de vrouw niet perse op hoge hakken hoeft te lopen om succes te boeken. De eerste die de islam accepteerde was een vrouw, de eerste martelaar in de islam was een vrouw, een van de belangrijkste islamitische geleerde is een vrouw (Hz. Aişe), een heel hoofdstuk in de Koran is toegewijd aan de vrouw, enzovoorts, enzovoorts. Wanneer ik gezinnen spreek ga ik soms over tot m’n man-trol-modus door de rechten van de vrouw in het gezin op te noemen. Uit vrees dat de vrouwelijke lezers ons mannen gaan uitbuiten, hou deze rechten lekker voor mezelf (men-power *high five*). Nog voordat de onwetende roept ‘ja, dat zeg je wel mooi, maar in de islam mogen mannen met vier vrouwen trouwen.’ Roep ik ‘mannen mogen enkel met meerdere vrouwen trouwen mits, de vrouw daar zelf toestemming voor geeft. Daarnaast vind ik een samenleving waarin je met wederzijdse goedkeuring meerdere vrouwen mag trouwen vrouwvriendelijker dan een samenleving waarin vrouwen gehuurd en gebruikt worden. In die maatschappij is de vrouw letterlijk een gebruiksvoorwerp.’ Afsluitend trol ik door te roepen dat als de islam werkelijk vrouwonvriendelijk zou zijn hoe het komt dat tweederde van de mensen die de islam accepteren uit vrouw bestaat.

Ik ben wat langdradig vandaag, excuses. Dat heb ik weleens als ik let op ‘hoe’ ik iets zeg in plaats van ‘wat’ ik zeg… Een vrouwelijke kant heeft soms z’n voordelen 😉

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...