38 Koerdische kinderen wees geworden door PKK

Turks.nl Redactie

In Eruh, Siirt, zijn 38 kinderen wees geworden door de terreurorganisatie PKK. Zes dorpswachters sneuvelden bij een aanval van de PKK.

De dorpswachters waren in de buurt van het dorp Ormanardı, waar ze aanwezig waren bij wegwerkzaamheden. PKK valt namelijk arbeiders aan in de regio. Zoals verwacht viel de PKK op 30 maart de arbeiders aan, maar kwam in een vuurgevecht te liggen met de dorpswachters.

Bij die gevechten sneuvelden zeker zes dorpswachters. Het dorp Ekmekçiler is nog altijd in rouw vanwege het verlies. De dorpswachters laten in totaal 38 kinderen na.

De Koerdische familie is woedend op de PKK. Yahya Gökçe verloor zijn zoon en zwager bij de aanval. Van de 38 weeskinderen zijn zes zijn kleinkinderen en zeven de kinderen van zijn zwager.

Terör örgütü PKK 38 Kürt çocuğu yetim bıraktı

“Moge God de terroristische PKK vervloeken. Wat voor recht hebben ze om onze kinderen wees te maken? Nu moet ik voor ze allemaal zorgen”, zegt Gökçe.

Hij zegt dat PKK niks heeft te maken met de Koerdische identiteit. “Ik ben een Koerd tot de opa van mijn opa. Vertrouwen zij op Amerika of Israël? Als zij Koerden zijn, moeten ze eens kijken naar de situatie van deze kinderen. Mijn dochters, zusjes en schoondochters is dit allemaal overkomen omdat ze geen Turks spreken.

Terör örgütü PKK 38 Kürt çocuğu yetim bıraktı

Mijn zoon kwam ter wereld toen ik in dienst was. Ik heb hem zelfs vernoemd naar mijn commandant: Nevzat. Het was zijn droom om dorpswachter te worden. Ik ben 26 jaar lang dorpswachter geweest en mijn zoon heeft het overgenomen toen ik met pensioen ging.

Hij is net zo trouw aan onze staat als ik ben. Moge God onze staat, ons volk en onze hoofdcommandant (doelend op president Erdoğan, red.) beschermen.

Terör örgütü PKK 38 Kürt çocuğu yetim bıraktı

We zijn erg verdrietig, maar trots. Ik zal ervoor zorgen dat de kinderen nooit het verlies van hun vader zullen merken. Ik en mijn andere 10 neefjes en broertjes staan klaar om te sterven voor dit land”, sluit hij af.