80% Turken houdt VS verantwoordelijk voor terrorisme

Door | Algemeen

Turken zijn het er bijna unaniem over eens: terreurorganisaties opereren met steun van buitenlandse belanghebbenden.

Onderzoeksbureau A&G hield een peiling over hoe Turken denken over de terreurorganisaties die actief zijn in Turkije en in de regio. Slechts 1 op de 4 ondervraagden vinden dat terreurorganisaties op zichzelf opereren. 76% houdt ‘buitenlandse machten’ verantwoordelijk.

Wanneer werd gevraagd om welke ‘buitenlandse machten’ het gaat, was het antwoord bijna unaniem: 80% zegt dat de VS verantwoordelijk is voor alle terrorisme in de regio. Israël staat op nummer twee met 45%. De Europese Unie, waarvan veel lidstaten toestaan dat terreurorganisaties als PKK hun gang kunnen gaan, staat op nummer drie met 34,5%. Dat betekent dat één op de drie Turken vindt dat ook de EU verantwoordelijk is voor terrorisme.

Opvallend is dat de kiezers van alle grote politieke partijen er over eens zijn dat de Verenigde Staten bloed aan haar handen heeft. 85% van de kiezers van de AK Partij houden de VS verantwoordelijk. Bij MHP stemmers is dat 73,7%. Zij houden de EU-landen het meest verantwoordelijk vergeleken met de stemmers van andere partijen (44,3%).

s-f676f04f7a86c6442ab8ed0e74fb4d70f456157d

Vrouw van Arda gewond naar het ziekenhuis

Aslıhan Doğan, de vrouw van voetballer Arda Turan, is...

Çağatay Ulusoy en Gizem Karaca veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraf

Een groep artiesten, waaronder de bekende acteurs Çağatay...

Burcu Esmersoy getrouwd

De bloedmooi presentatrice Burcu Esmersoy is getrouwd met...

Ibrahim Tatlıses brengt na zeven jaar muziekclip uit

Ibrahim Tatlıses heeft na zeven jaar weer een muziekclip...