Aanklager Bharara held na arrestatie Zarrab

By | Algemeen

Zarrab wordt onder andere verdacht van het omzeilen van internationale sancties tegen Iran, witwassen en bankfraude. In Turkije is hij bekend als echtgenoot van zangeres Ebru Gundes en een verdachte in een groot Turks corruptieonderzoek.

Reza werd eind 2013 gearresteerd in Turkije wegens betrokkenheid bij een corruptieschandaal waar ook vier AKP-ministers bij betrokken waren. Na twee maanden was hij weer vrij, wat de irritatie opwekte bij de oppositie. Bharara kondigt aan dat Zarrab binnenkort voor de rechter verschijnt:

Schermafbeelding_2016-03-23_om_14.13.05.png

Twitter
Aanklager Bharara wordt massaal gevolgd en gementionned op Twitter door mensen uit Turkije. Zijn naam was zelfs een lange tijd bovenaan de trending-lijst in het land. Verder valt op dat hij sinds kort het officiele account van president Erdogan volgt, wat volgens twitteraars een teken is dat de zaak Zarrab een staartje krijgt:

Schermafbeelding_2016-03-23_om_14.11.30.png

Kebab
Een twitteraar wilde de aanklager bedanken door hem kebab, raki, Turks fruit of Turks tapijt cadeau te geven. Hij gaf aan dat hij gek is op kebab, maar wees het af: ‘Just doing my job’:

Schermafbeelding_2016-03-23_om_14.14.15.png

Photoshop
De Turkse krant Sabah, die bekend staat om haar goede banden met de regerende AK Partij, beschuldigde Bharara ervan banden te hebben met de Gülenbeweging. Als bewijs werd een foto gebruikt waarop te zien is dat hij een award krijgt van de hulporganisatie Kimse Yok Mu, wat eigendom is van de beweging. Het bleek echter geshopt te zijn. Toen dat bekend werd, werd het nieuwsbericht verwijderd:

sabah_zarrab_tweet_manset.jpg

 • Tarkan koopt huis voor zijn dochter

  Tarkan heeft een nieuw huis gekocht in Istanbul voor zijn...

  Harvard-academicus de mist in bij eerste vraag

  Een Turkse academicus die werkt als onderzoeker bij...

  Sibel Kekilli: ik word gediscrimineerd

  Na Özil, klaagt ook de bekende Duits-Turkse actrice Sibel...

  Zware straf voor Canan Karatay

  De bekende Turkse dokter Canan Karatay wordt gestraft om...

  Nederlandse actrice is nieuwe gezicht Turkish Airlines

  In de nabije toekomst zien we een Nederlandse naam als het...

  Ceceli geboycot door Turkse media

  De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...