Adriana Lima wordt Grijze Wolf

Het wereldberoemde supermodel Adriana Lima is toegetreden tot de nationalistische beweging van Turkije: De Idealistische Beweging (Turks: Ülkücü Hareketi), oftewel de Grijze Wolven (Turks: Bozkurtlar). 
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Adriana Lima is een bekend gezicht voor de Turken. Ze komt vaak naar Turkije en heeft een warme band met de Turken. Eerder waren er geruchten dat media-gigant Acun, een liefdesrelatie zou hebben met Adriana Lima. Zij ontkende dit na een paar dagen.

In de onderstaande video maakt Lima het teken met haar handen dat staat voor de Grijze Wolf. Dit teken wordt vaak gebruikt door nationalisten in Turkije. De man die naast haar staat is Alptuğ Öner, een nationalistische Turkse bokser die momenteel in de Verenigde Staten is voor een bokswedstrijd.

De Grijze Wolf
De Grijze Wolf is een heilig diersoort in de Turkse mythologie. Volgens de Turkse mythologie stammen alle Turkse volkeren af van een vrouwelijke grijze wolf. Zij zou, samen met een Turkse man/mens, de voorouder zijn van alle Turken. Met het teken dat Adriana Lima maakt word verwezen naar die grijze wolf.

Bekijk hier de beelden:

  • Loading...