Ahmet Hakan stopt bij Kanal D na verkoop Doğan Medya

Door | Algemeen

Ahmet Hakan neemt afscheid van zijn baan als nieuwslezer bij Kanal D, dat onlangs werd verkocht aan Demirören Group, een meer regeringsgezinde mediagroep.

Eind maart werd bekend dat Doğan Medya, een van de grootste mediagroepen van Turkije, werd verkocht aan Demirören Group. Vorige week nam de hoofdredacteur van de krant Hürriyet al ontslag.

De organisaties van Doğan Media Group worden als overwegend neutraal beschouwd. Posta en Hürriyet zijn een van de meest gelezen kranten van Turkije. Kanal D is daarentegen een van de populairste televisiezenders.

Ahmet Hakan liet vanavond weten dat het zijn laatste uitzending is als nieuwslezer. Hij is naast nieuwslezer ook columnist bij Hürriyet en presentator bij CNN Türk. De journalist staat bekend als regeringskritisch en haalt in zijn columns wel vaker uit naar de regerende AK Partij.

“De reis waar we op 16 januari 2017 mee begonnen bij Kanal D nieuws, komt hiermee ten einde. We zijn voor het laatst samen geweest op Kanal D. Ik dank jullie allen en een fijne avond”, waren zijn laatste woorden.

Vrouw van Arda gewond naar het ziekenhuis

Aslıhan Doğan, de vrouw van voetballer Arda Turan, is...

Çağatay Ulusoy en Gizem Karaca veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraf

Een groep artiesten, waaronder de bekende acteurs Çağatay...

Burcu Esmersoy getrouwd

De bloedmooi presentatrice Burcu Esmersoy is getrouwd met...

Ibrahim Tatlıses brengt na zeven jaar muziekclip uit

Ibrahim Tatlıses heeft na zeven jaar weer een muziekclip...