Al-Qaida-leider hekelt Turkse regering

Door | Algemeen

In hetzelfde bericht uitte Al-Zawahri echter stevige kritiek op de Turkse regering vanwege de steun van het land aan Israël.

De uit Egypte afkomstige Al-Zawahri riep het Turkse volk op de regering onder druk te zetten om de economische en militaire banden met Israël door te snijden en de Turkse troepenmacht uit Afghanistan terug te trekken.

“De Turkse regering sympathiseert met de Palestijnen door verklaringen of het sturen van hulpgoederen, maar in feite erkent ze Israël, handelt met het land, voert gezamenlijke militaire trainingen uit en deelt informatie”, aldus de Al-Qaida-leider.

“De verandering zal komen wanneer het Turkse volk hun regering oproept te stoppen met het samenwerken met Israël of met het deelnemen aan het doden van moslims in Afghanistan. De Turkse regering geeft verklaringen uit tegen Israël, maar begaat op hetzelfde moment joodse misdaden tegen de islamitische moedjahedien door hun huizen in brand te steken en hun dorpen te verwoesten”, voegde hij daar aan toe.

Turkije was in het verleden de belangrijkste islamitische bondgenoot van Israël. De beide landen hadden nauwe militaire banden en een bloeiende handelsrelatie. De relatie tussen de twee landen verkilde echter na de Israëlische aanval op Gaza in 2009. De relatie liep vervolgens opnieuw een deuk op na de Israëlische commandoraid op een hulpkonvooi met aan boord Turkse activisten. Ankara eiste excuses van de Israëlische regering, die dat vooralsnog heeft geweigerd.

Novum/AP

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...

Nesrin Cavadzade bevestigt berichten over La Casa De Papel

Er is een zeer grote kans dat de populaire serie La Casa De...

Montenegro biedt Burak Özçivit staatsburgerschap aan

De voorzitter van de Montegrijnse Hoge Raad heeft de...