Alcoholwet goedgekeurd door president Gül

Door | Algemeen

Er waren hevige discussies gaande in Turkije wat de effecten zullen zijn van een degelijke wet. Zo mag er geen alcohol meer verkocht worden tussen 22:00 en 06:00, en ook niet binnen een straal van 100 meter van scholen of religieuze gebouwen. De regels gelden niet voor horeca & toeristische centra of festivals.

Ook zijn er beperkingen op tv-reklames voor alcohol en consumptie in tv-shows, films & tv-series. Alcoholflessen moeten een gezondheidswaarschuwing bevatten net als op pakjes sigaretten. Mensen onder 18 jaar mogen geen alcohol kopen of verkopen.

Om verkeersongelukken wegens alcohol tegen te gaan is het verkopen van alcoholische dranken in tankstations en rustplaatsen langs snelwegen niet meer toegestaan. Roken achter het stuur wordt ook strafbaar.

De discussies begonnen toen premier Tayyip Erdogan zei dat niet alcohol, maar yoghurtdrank ayran de nationale drank is van Turkije. Sommigen vinden het een beperking op het dagelijkse leven van mensen, anderen vinden dat het een stap is van de regering om Turkije te islamiseren. De regering verdedigt zich door te zeggen dat degelijke maatregelen ook in niet-islamitische, europese landen worden toegepast.

© Turks.nl

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...