Amerikaanse ‘hooggeplaatste’ PKK-terrorist gedood door Turks leger

Turks.nl Redactie

De Amerikaanse PKK-terrorist Jake Klipsch is gedood tijdens gevechten in operatie Olijftak, de Turkse militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië.

Milities gebonden aan het Vrije Syrische Leger en de Turkse Strijdkrachten hebben na bijna drie maanden het grootste deel van Afrin bevrijd van YPG, de Syrische tak van de terroristische PKK.

Het stadscentrum Afrin is zo goed als ingesloten. Turkse militairen en Syrische rebellen zitten op minder dan een kilometer afstand van de stad. De rest van het district Afrin wordt langzaam maar zeker overgenomen op YPG.

Dit is de meest recente situatie in Afrin:

Toen Ankara eind januari bekendmaakte het gebied te zullen bevrijden van YPG, maakte een groep van internationale PKK-terroristen bekend te zullen vechten tegen het Turkse leger. Ze moesten het uiteindelijk met hun leven bekopen. Veel internationale YPG-terroristen zijn inmiddels gedood.

Woensdag werd bekend dat de Amerikaanse YPG-terrorist Jake Klipsch is gedood tijdens gevechten tussen YPG en het VSL/Turkse leger.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS- en PKK-terroristen.

Vanwege de militaire operatie werden verschillende Turkse moskeeën en verenigingen aangevallen in heel Europa, ook in Nederland. Ook veel Turkse Nederlanders zijn aangevallen door PKK’ers.