Amerikaanse indianen gaan handelen met Turkije

By | Algemeen

De stammen hebben Turkse bedrijven belastingvoordelen aangeboden als ze op hun grondgebied aan de slag gaan. De stamhoofden zijn deze week in Turkije voor een handelsreis. Zo meldt AD.nl.

Lincoln McCurdy, voorzitter van de Turkish Coalition of America, die de trip heeft georganiseerd, zei vandaag dat de indianenstammen tot soevereine ‘nations’ behoren die hun eigen handelsovereenkomsten kunnen sluiten en belastingvoordelen kunnen aanbieden.

De delegatie, die zeventien stammen uit tien Amerikaanse staten vertegenwoordigt, werd verwelkomd door de Turkse regering. Turkije wil graag de handelsrelatie met de VS, een belangrijke handelspartner, bestendigen en probeerde eerder al met Washington handelsovereenkomsten te sluiten.

De Turkse minister Zafer Caglayan, die verantwoordelijk is voor de buitenlandse handel, had eerder deze week een gesprek met de delegatie. Onderwerp van gesprek was mogelijke samenwerking op het gebied van toerisme en de bouw.

De handelsdelegatie bracht tevens een bezoek aan Turkse universiteiten om te praten over beurzen voor indianen. Nu al biedt de Turkish Coalition of America jaarlijks honderd mensen die behoren tot een minderheid in de VS de gelegenheid te studeren in Turkije.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...