Amerikaanse staatsburgers worden teruggestuurd bij Turkse vliegvelden

Turks.nl Redactie

Amerikaanse staatsburgers die naar Turkije wilden afreizen werden teruggestuurd bij de Turkse luchthavens. Dat melden Turkse media.

Amerikaanse staatsburgers kregen geen toeristenvisum om Turkije binnen te gaan. Na het besluit van de VS om geen visa meer te verlenen aan Turken, besloten de Turken ook geen visa meer te verlenen aan Amerikanen.

De Amerikaanse Romney Edwards vloog via Istanbul naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Hij wilde in de tussentijd Istanbul rondreizen, maar dat ging niet door. Hij wist niet van de visumcrisis tussen beide landen.

Een andere vrouw zegt: ”Ik kom vaak naar Turkije. Ja, ik ben Amerikaans. Het is ook voor mij een verassing. Ik heb geen visum gekregen. Ik ben erg teleurgesteld. Wat kan ik doen?”

Eerder konden Amerikanen voor 30 Dollar een visum kopen voor Turkije op het vliegveld. Ook sporters die naar Turkije gaan, kunnen het land niet meer binnengaan.

Yankee, Go Home!

Turken op social media maakten gebruik van het nieuws dat Amerikanen Turkije niet binnen mochten komen, met de bekende protestzin: ‘Yankee, Go Home!’

Yankee go home

Posted by Siyasettin on Tuesday, October 10, 2017