Apple Store Istanbul valt in de prijzen

De ‘Glass Lantern’ Apple Store in Istanbul mag zich aansluiten bij de bouwkundige hoogstandjes van Apple. De winkel in Istanbul heeft namelijk twee toonaangevende ‘Structural Awards’ gewonnen.
Turks.nl Redactie

Deze awards worden overhandigd aan gebouwen met een mooi, innovatief of origineel ontwerp.

De Apple Store in Istanbul heeft de twee awards te danken aan de manier waarop het glas toegepast wordt. Apple is niet onbekend met glas, denk hier bijvoorbeeld aan de glazen trappen in de Stores.

De Apple Store die in april dit jaar zijn deuren heeft geopend brengt het toepassen van glas tot een geheel hoger niveau. De glasplaten vormen namelijk de gehele constructie zonder onderbrekingen. De Store is gelegen onder het plein van een winkelcentrum en de ‘eyecatcher’ is toch wel de doorzichtige bovengrondse glazen kubus die de bezoekers staat op te wachten. De kubus bestaat uit slechts vier panelen die bij elkaar worden gehouden door siliconen, net zoals bij de kubus van de 5th Avenue Store in New York. Dit stukje architectuur wordt door de experts beoordeeld als ‘purity of expression’. Kortom een uitmuntend stukje bouwkunde en architectuur, waarbij veel aandacht is geschonken aan details.

Bekijk hier de foto’s en oordeel zelf.

 Apple-Zorlu-1

Apple-Zorlu-2

apple store istanbul

apple store istanbul

apple store istanbul

apple store istanbul

apple store istanbul

aa picture 20140403 1992784 high

apple store istanbul

aa picture 20140403 1992787 high

Turks.nl / Buse Avsar

  • Loading...