Arbeiders komen om bij PKK-aanval

Bij een PKK-aanval op wegwerkzaamheden bij de Turkse stad Yüksekova zijn twee arbeiders om het leven gekomen. Dat melden Turkse media.

Yüksekova is een plaats in de provincie Hakkari, in het uiterste zuid-oosten van het land. Omdat de provincie grenst aan Iran en Irak, is het vaak het doelwit van de terreurorganisatie PKK.

Volgens Turkse media werd de aanval uitgevoerd vanuit Iran. Arbeiders die werkten aan een nieuwe weg, werden onder schot gehouden. Eén van hen kwam ter plekke om. De ander overleed in het ziekenhuis.

De terreurorganisatie PKK staat bekend om aanvallen op bouwplaatsen, om zo de ontwikkeling van het gebied, waar veel Koerden wonen, tegen te houden. Een voorbeeld zijn de meerdere aanvallen tijdens de bouw van de luchthaven in Hakkari. Gebouwen en tientallen voertuigen werden toen in brand gestoken terwijl tientallen arbeiders werden ontvoerd. Door alle aanvallen vertraagde de bouw met bijna een jaar.

Volgens bestuurders van de PKK zorgt ontwikkeling en educatie ervoor dat zij minder steun krijgen van de lokale bevolking. Met name basisscholen in het gebied worden regelmatig in brand gestoken.