Azerbeidzjan verbiedt Turkse zender

Turks.nl Redactie
Total
261
Shares

FOX Türk is verboden in Azerbeidzjan. Zowel op televisie, als digitaal.

Ailə TV, het televisiekabelnetwerk dat FOX Türk uitzendt, laat via een verklaring op Facebook weten dat FOX Türk geschorst is van het netwerk en zal vervangen worden door een ander kanaal. Dit zouden ze gedaan hebben in opdracht van de Nationale Raad van Televisie- en Radio.

Gisteren, op 21 februari, werd bekend dat president Aliyev zijn vrouw, Mehriban Aliyeva, benoemde tot vice-president. Aliyeva kreeg hiermee strafrechtelijke onschendbaarheid, tenzij ze op heterdaad betrapt zou worden. Dit werd wereldwijd nieuws, ook in Turkije.

Fatih Portakal, nieuwslezer bij FOX Türk, merkte op dat het semi-presidentieel systeem in Azerbeidzjan lijkt alsof het van familie tot familie overgaat. Daarnaast lachte hij de benoeming van Aliyeva uit.

Portakal sloot het nieuwsbericht af met de volgende woorden: ”Jullie vragen jullie zeker af wat voor presidentieel systeem dit is. Als de democratie op zo een manier wordt uitgevoerd, dan krijg je ook een systeem als deze. Er is geen sprake zijn van een minister die hiertegen bezwaar maakt, noch van een massa. Dit heeft te maken met de democratie. Hopelijk zullen de bestuurders niet boos worden, maar dit is ook een systeem. Maar in hoeverre dit in overeenstemming is met democratie, mensenrechten of vrije rechten, daar kan over gediscussieerd worden.”

De uitzending:
https://www.facebook.com/MeydanTelevision/videos/1240131216033935/

  • Loading...