Bekende dokter: eet zoveel vlees (& kebab) als je wilt

Turks.nl Redactie

De geruststellende uitspraak voor tijdens het offerfeest komt van de bekende dokter Canan Karatay.

Karatay staat bekend om haar opvallende uitspraken over onze eetgewoontes. Ze is zelf gespecialiseerd in Internet Geneeskunde, maar Turken kennen haar vooral om haar boeken voor een gezonde dieet.

De dokter was in Bodrum voor de lancering van haar nieuwste boek. Daarbij vertelde ze dat we veel water moeten drinken en gebruik moeten maken van steenzout. Veel fans kwamen erop af om hun exemplaar van Karatay’s boek te signeren.

All-Inclusive hotels

Karatay’s eerste waarschuwing is voor mensen die verblijven in all-inclusive hotels met een open buffet. Ze raadt het af om er te eten, omdat het voedsel wordt blootgesteld aan de hoge temperaturen in toeristische gebieden. “Al wordt het koud bewaard, met je oppassen,” zegt ze.

Vlees & Kebab

Sinds de eerste dag van de offerfeest benutten Turken veel vlees. “Vlees met veel vet is gezond,” zegt ze. Het is een behoefte van het lichaam, voegt ze eraan toe.” Je moet wel letten op hoe je het bereidt. Het is gevaarlijk wanneer het wordt bereid in een pan met olie. Op de barbecue of als kebab is het gezond. Daar mag je zoveel van eten als je maar wil: “Een deel van het volk eet alleen vlees tijdens het offerfeest. Ik raad ze aan om er zo veel mogelijk van te eten,” is haar uitspraak.

Hoor het hier:

https://twitter.com/Melda_Hayman/status/904302147755528192

https://twitter.com/gzdcengiz/status/904279544638697472