Bekende zangeres veroordeeld tot bijna jaar cel om beledigen Erdoğan

Door | Algemeen

Zangeres Zuhal Olcay is veroordeeld tot een celstraf van 10 maanden om het beledigen van president Recep Tayyip Erdoğan. Dat meldt het Turkse staatspersbureau Anadolu Agency.

Olcay en haar advocaat waren zelf niet aanwezig bij de uitspraak. De advocaten van Erdoğan waren er wel. Ela Ezgi Yelmen liet weten dat ze de aangifte tegen Olcay willen aanhouden en verzocht een celstraf.

De rechtbank veroordeelde Olcay tot een jaar gevangenisstraf voor ‘het beledigen van de president’. Vanwege de houding en gedragingen van de zangeres tijdens de rechtszaak werd haar straf verlaagd naar 10 maanden.

De eis van de openbare aanklager was 4 jaar en 8 maanden celstraf. Reden voor de aangifte zijn beelden waarin Zuhal Olcay zingt bij een uitgaansgelegenheid. Die beelden werden getipt aan de politie.

Ze paste het liedje ‘Boş vermişim dünyayı’ aan naar de Turkse president en zong (vertaald): ‘Recep Tayyip Erdoğan, voor niks, alles gelogen, ooit eindigt het leven’. Daarbij zou ze een handgebaar hebben gemaakt en daarmee gedoeld hebben op Erdoğan. Volgens de aanklacht kan dit worden gezien als belediging.

Zelf ontkent Olcay de beschuldiging dat ze de Turkse president zou hebben beledigd. Het handgebaar zou niet gedoeld zijn op Erdoğan.

 

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...