Beroemde Turkse schrijfster komt uit de kast

Turks.nl Redactie

De beroemde schrijfster Elif Şafak is uit de kast gekomen. Dat melden Turkse media.

Şafak zei in haar presentatie bij TED Talks dat ze vanwege de angst om zwart gemaakt te worden nooit heeft geopenbaard dat ze bisexueel is. Na haar ‘coming out’ kreeg ze een luid applaus van het publiek.

Daar zegt ze:

“Als schrijvers volgen we natuurlijk verhalen, maar ik denk dat we ook geïnteresseerd zijn in stiltes, de dingen waar we niet over kunnen praten, politieke taboes, culturele taboes.

We zijn ook geïnteresseerd in onze eigen stiltes. Ik heb me altijd uitgesproken voor de rechten van minderheden, vrouwenrechten, LGBT-rechten.

Maar toen ik aan het denken was over deze TED Talk, realiseerde ik me één ding: Ik heb nooit de moed gehad om publiekelijk te zeggen dat ik zelf biseksueel ben, omdat ik zo bang was om zwart vemaakt te worden en voor de ridiculisatie die zou volgen. Maar natuurlijk zou niemand bang zijn voor de angst voor complexiteit.”

Elif Safak: So far I never said I was bisexual

Elif Safak: So far I never said I was bisexual Elif Safak (46), speaking in New York, said: "But as I was thinking about this TED Talk, I realized one thing: I have never had the courage to say in a public space that I was bisexual myself."

Posted by TNYT on Sunday, October 15, 2017

 

 

  • Loading...