Betekenisvolle straf voor politieagent ‘Lady in Red’

Door | Algemeen

Ceyda Sungur, of beter bekend als The Lady in Red, werd het symbool van de Gezi-demonstraties in Istanbul in 2013. Ze was aanwezig tijdens de eerste dagen van de betogingen tegen het kappen van enkele tientallen bomen naast het centrale Taksimplein van Istanbul. 

De agent, Fatih Z., werd veroordeeld tot twintig maanden cel wegens ‘verwonding en wangedrag’. Zijn straf werd omgezet in voorwaardelijk, maar hij moet wel een opvallende taakstraf uitvoeren: Namelijk het planten en onderhouden van 600 bomen.

Tijdens de zitting vertelde dat Sungur dat een vriend van haar is overleden aan kanker dat veroorzaakt zou zijn door traangas. Ze heeft gemeld dat ze wilt dat de agent wordt gestraft. De politieagent meende daartegen dat hij niets anders deed dan het uitvoeren van een bevel. Hij vroeg om vrijspraak.

De rechter heeft bepaald dat Z. twintig maanden de cel in moet wegens verwonding en wangedrag. Zijn straf werd omgezet in voorwaardelijk en moet hij als taakstraf 600 bomen planten en deze zes maanden lang onderhouden.

De beelden van het incident:

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...