Burak Yılmaz vlucht na zwaar ongeluk met Ferrari

Turks.nl Redactie

Voetballer Burak Yılmaz maakte in de nacht van zaterdag op zondag een zwaar ongeluk met zijn Ferrari en vluchtte vervolgens met behulp van voetballers Selçuk İnan en Olcan Adın. Omdat hij vluchtte moet hij een flink bedrag betalen: zo’n anderhalf miljoen lira.

Om 5 uur ‘s nachts ging de voetballer huiswaarts na een avondje stappen met İnan en Adın, zijn teamgenoten uit de tijd dat hij nog bij Galatasaray voetbalde. Zijn Ferrari ging over de kop en de voetballer wist snel weg te komen.

Omdat nu niet kan worden gekeken of Yılmaz alcohol had ingenomen voor het ongeluk, weigert de verzekering de schade te vergoeden. Het ongeluk gebeurde toen de voetballer de controle over het stuur kwijtraakte en tegen een Jeep botste.

Toegesnelde politieagenten troffen een lege Ferrari aan. Burak Yılmaz werd namelijk enkele minuten na het ongeluk opgehaald door zijn vrienden. Later bleek dat de Ferrari eigendom is van Volkan Bahçekapılı, neef van voetballer Emre Belözoğlu en schoonzoon van Fatih Terim.

De voetballer van Trabzonspor krijgt een boete van 206 lira voor het verlaten van de plaats van ongeval. Ook weigert de verzekering de schade (zo’n 1,2 miljoen lira) te vergoeden, omdat niet bekend is of hij onder invloed van alcohol was ten tijde van het ongeluk.

Daar komt nog eens bij dat de Jeep, waar hij tegen botste een schade van zo’n 300 duizend lira heeft opgelopen. Dat betekent dat Burak een bedrag van zo’n anderhalf miljoen lira moet ophoesten.

De voetballer verklaarde via Instagram alle schade te zullen vergoeden.

https://www.instagram.com/p/Bch-x-5n5P5/?taken-by=by17