Cem Uzan opgenomen in ziekenhuis

Turks.nl Redactie
Total
136
Shares

De legendarische Turkse ondernemer Cem Uzan is opgenomen in het ziekenhuis, meldt de Turkse krant Posta.

Uzan leeft sinds 2009 in ballingschap in Frankrijk. Hij vluchtte uit Turkije toen hij verdacht werd in de zaak Ergenekon. Hij vroeg er asiel aan, welke werd geaccepteerd.

De zakenman is sinds een week op vakantie in Monaco. Hij kreeg last van hevige pijn op de borst, waarop hij besloot naar het ziekenhuis te gaan.

Uzan heeft sinds 2005 last van hartklachten. Zelf ontkent hij zijn opname.

Politiek

De zakenman staat onder andere bekend om zijn ongekende politieke succes. Slechts drie maanden voor de parlementsverkiezingen in 2002 besloot hij een partij op te richten en zich kiesbaar te stellen. Hij wist 7,25% van de stemmen te behalen, wat neerkwam op 2,5 miljoen stemmers. De kiesdrempel van 10% hield hem echter tegen. In 2007 deed hij weer mee, maar zonder succes. Dit was zijn campagnetoespraak:

Zakenleven

Uzan en zijn familiebedrijf waren eigenaar van toonaangevende bedrijven in Turkije. Zo was hij de eigenaar en oprichter van Star TV, de eerste onafhankelijke TV-zender van Turkije. Ook waren Super FM, Kral FM, Metro FM en Joy FM van hem. Hij was eigenaar van Istanbulspor en Adanaspor. Verder was Telsim, toen de grootste telecomaanbieder, onder zijn beheer. Hij verloor al zijn bedrijven na rechtszaken.

Nu is hij vooral actief op social media. Eerder kondigde hij aan zich kiesbaar te stellen als voorzitter van Galatasaray.

Hij was de naam achter het succes van Galatasaray in 2000:

Hij plaatst voortdurend berichten over zijn succes, en hoe het werd ontnomen:

Hij praat altijd met haat over de terroristische Gülenbeweging (FETO):

  • Loading...