‘Cem Uzan volgende voorzitter Galatasaray’

Zakenman Cem Uzan, die in ballingschap leeft in Frankrijk, is als het aan hem ligt de volgende voorzitter van de Turkse club Galatasaray.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Dat heeft hij bekendgemaakt op Twitter. Uzan was de naam achter de megatransfer van Mario Jardel in 2000 naar cimbom. Een belangrijk deel van de 15 miljoen euro dat toendertijd is betaald voor de sterspeler, zou uit zijn portemonnee komen.

Uzan belooft als voorzitter de Champions League te winnen met Galatasaray. “Net zoals de UEFA-cup en de SuperCup”, zegt hij. Ook belooft hij Zlatan Ibrahimovic binnen te slepen voor cimbom en eist het vertrek van het huidige bestuur.

Uzan
Cem Uzan was tot 2004 één van de rijkste zakenmensen van Turkije. In 2004 werden al zijn bezittingen door de overheid in beslag genomen en is hij gevlucht naar Frankrijk, waar hij nog steeds in volle luxe leeft. Hij was eigenaar van onder andere telefoniegigant Telsim, Star TV, Kral TV, Imar Bank, Adanaspor, Istanbulspor en meerdere bouw- en energiebedrijven, waaronder stuwdammen.

In 2002 richtte hij drie maanden voor de verkiezingen een partij op en wist liefst 7,25% van de stemmen te behalen, wat niet genoeg was voor de kiesdrempel van 10%.

  • Loading...