Cem Yilmaz riskeert twee jaar cel om bekritiseren gouverneur

De Turkse stand-up comedian Cem Yilmaz riskeert een celstraf van twee jaar nadat hij de gouverneur van Yalova heeft bekritiseerd op Twitter.
Turks.nl Redactie

Yilmaz gebruikte felle woorden tegen gouverneur Selim Cebiroglu. Die vatte het op als belediging en klaagde de comedian aan.

Reden voor de kritiek was de dood van een leerkracht die voor de ogen van zijn studenten werd belaagd door de gouverneur omdat hij een baard had. Hij kwam om het leven door een hartaanval die hij kreeg tijdens een vredige demonstratie tegen de gouverneur. Veel mensen houden Cebiroglu verantwoordelijk voor de dood van de leerkracht, waaronder Yilmaz.

Tweets
In de geplaatste tweets vergeleek Cem Yilmaz de gouverneur met een slechte filmkarakter. “Hartelozen moet je geen functie geven. Je moet eerst vragen of iemand een hart heeft, net zoals je vraagt om een rijbewijs. Niemand vraagt jou waarom je drugs gebruikt onder werktijd” zegt hij.

De gouverneur zegt tegen Turkse media dat hij de woorden van Yilmaz onacceptabel vindt. “Ik werd gekleineerd. Mijn kinderen lijden eronder. Ik denk er ook aan om schadevergoeding te eisen,” aldus Cebiroglu. Het is opvallend dat hij nu pas naar de rechter stapt, terwijl de tweets zijn geplaatst in april 2015.

De originele tweets:

Schermafbeelding_2016-01-19_om_13.24.09.png